Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid obliga a confinar més de 130 treballadors de l’Hospital del Mar
  • CA

L’explosió de contagis de Covid per l’expansió descontrolada de la variant òmicron afecta també la plantilla dels hospitals de Barcelona, on els ingressos per infeccions de coronavirus han tornat a pujar, tot i que sense arribar a la saturació d’onades anteriors ni omplint les UCI amb pacients amb símptomes crítics. A l’Hospital del Mar expliquen que, fins aquest dimarts, 132 treballadors del complex sanitari estaven confinats, ja fos perquè han contret el coronavirus o perquè havien mantingut contacte estret amb una persona que ha donat positiu en una prova. Al centre hi treballen uns 4.000 professionals.

L’Hospital del Mar no concreta quants dels més de 130 professionals que s’han hagut de recloure aquesta setmana per frenar la nova envestida de la Covid són metges o infermers. Tampoc precisa quants pertanyen a les unitats que atenen els pacients que han contret la malaltia, com les Urgències, la planta de Covid o la UCI. En tot cas, el centre aclareix que no tots els empleats confinats per culpa del virus es troben de baixa. Una part d’ells pot teletreballar mentre compleix la quarantena o supera l’afecció fins que un nou test confirmi un resultat negatiu.

En tot cas, l’Hospital del Mar reconeix al TOT Barcelona que ha hagut de prendre mesures excepcionals per cobrir les vacants que la sisena onada ha causat. En aquest sentit, el complex ha incorporat alumnes de Medicina i d’Infermeria mentre espera el retorn dels sanitaris confinats. El Departament de Salut ha autoritzat la contractació temporal d’estudiants que es trobin en els dos últims anys de formació.

L’Hospital del Mar explica que ja va recórrer de forma excepcional a estudiants que estan completant el seu aprenentatge amb la irrupció de la primera onada del coronavirus. El centre precisa que els alumnes que reforcen la plantilla treballen sota supervisió de professionals.

Jubilats i substituts

Alhora, el complex ha recuperat personal jubilat els últims dies per cobrir algunes tasques, com ja va ocórrer en onades anterior de la crisi sanitària originada el març de 2020. També s’han reorganitzat serveis i s’ha triat personal de la borsa de substituts.

Treballadors del centre han advertit de la situació “preocupant” a les Urgències els últims dies per l’alta càrrega de feina i la manca de treballadors. En tot cas, l’Hospital del Mar assenyala que la situació actual és lluny del cop que va representar la primera sotragada del coronavirus. Segons dades de finals de 2020, el complex suma més de 4.500 treballadors, inclosos més de 3.500 sanitaris.

Comparteixen la mateixa impressió a la direcció del Vall d’Hebron. A l’hospital també reconeixen algunes baixes els últims dies per nous contagis, sense precisar dades. En tot cas, el complex hospitalari destaca que no ha calgut suspendre les vacances previstes de personal sanitaris ni anul·lar intervencions quirúrgiques ni visites mèdiques programades. El Vall d’Hebron afegeix que l’impacte de la sisena onada no ha obligat fins ara a efectuar grans reestructuracions internes. “Tenim pressió assistencial, però no som al llindar que ens faci patir per evitar el col·lapse”, afirmen al centre.

Fins a 193, diu el comitè d’empresa

Les xifres de l’impacte de la pandèmia en la plantilla no són unànimes. El Comitè d’Empresa de l’Hospital del Mar ha elevat fins a 193 els treballadors que estan de baixa o bé confinats a causa de la Covid, siguin ells contagis confirmats o contactes estrets d’un positiu. En declaracions a betevé, el president del comitè Xavi Tarragon ha assegurat que un informe de la direcció de l’hospital aquest dilluns incloïa aquests quasi dos-cents sanitaris afectats, la majoria infermers o infermeres, amb una mitjana de 10 dies de confinament per cap. Portaveus del centre, contactats pel TOT Barcelona, asseguren no tenir constància d’aquesta xifra i subratllen el recompte de 130 aïllaments realitzat dimarts.

Més notícies
La cavalcada de Reis de 2022 / Jordi Play
Els Reis vencen la por: “Venim a veure’ls perquè ja hem passat la Covid”
Notícia: Els Reis vencen la por: “Venim a veure’ls perquè ja hem passat la Covid”
Comparteix
Els espectadors de la cavalcada troben menys aglomeracions que altres anys, tot i les dificultats per respectar les distàncies de seguretat
Prova PCR en un equipament municipal / Ajuntament de Barcelona
Nou protocol per acabar amb clíniques de PCR il·legals en 12 hores
Notícia: Nou protocol per acabar amb clíniques de PCR il·legals en 12 hores
Comparteix
La Guàrdia Urbana i el departament de Salut uneixen esforços després de clausurar dos locals il·legals de proves de la Covid-19

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa