Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors d’Aena es preparen per convocar una vaga al Prat per Nadal
  • CA

Els vols que aquest Nadal surtin de l’aeroport del Prat i de la resta d’aeroports de l’Estat, podrien patir afectacions. El motiu és que el sindicat majoritari d’Aena, Comissions Obreres (CCOO), ha informat en un comunicat que els treballadors convocaran una vaga si Aena no compleix amb les seves reivindicacions, que busquen millorar les condicions laborals. Els dies previstos de vaga són els pròxims 22, 23, 30 i 31 de desembre i el 6 i el 8 de gener. En cas que les aturades acabin sent una realitat, tota la xarxa d’Aena es quedarà, durant aquests dies, sense 10.000 treballadors, entre els quals hi ha personal operatiu i administratiu, bombers i tècnics d’operacions.

Segons insisteix CCOO en el comunicat, per tal que això no passi, cal que Aena faci realitat el que el sindicat demana des de fa mesos: la recuperació de la paga de productivitat a les empreses del grup. Consideren que ja s’han deixat enrere els efectes adversos de la pandèmia i que el nombre de passatgers que passen pel Prat igualen o superen els del 2019. “Exigim la recuperació del que ens correspon”, recalquen.

La vaga es podria allargar fins a Setmana Santa

Si no hi ha acord, no només hi haurà vaga per a aquests dies clau de Nadal. Des del sindicat també alerten que s’allargarà durant els primers mesos del 2023. Això podria fer perillar també la Setmana Santa. “No continuarem permetent una situació d’incertesa i la callada per resposta”, afirmen.

En cas que la vaga amb la qual amenaça CCOO s’acabi tirant endavant, coincidirà amb la vaga de Vueling. Alguns dels dies clau en les quals les dues accions se superposaran seran els pròxims 23 i 31 de desembre. L’objectiu del sindicat que representa els treballadors de Vueling, STAVLA, és que es millorin les condicions salarials a la tripulació de cabina. Concretament, demana una actualització salarial del 13,40% per tal de fer front a la inflació i l’encariment de la vida.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kissmelcul a desembre 12, 2022 | 13:07
    Kissmelcul desembre 12, 2022 | 13:07
    Si hombre si, Aena os da permiso para sabotear el Prat
  2. Icona del comentari de: Sisco a desembre 12, 2022 | 20:23
    Sisco desembre 12, 2022 | 20:23
    I a Madrid també fan el mateix ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa