Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més vols de Vueling cancel·lats per la vaga: així afecta a l’aeroport

Nova jornada de protesta de treballadors a l’aeroport de Barcelona. Vueling ha cancel·lat preventivament 26 vols amb origen o destí l’aeroport català per la nova jornada de vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla. D’aquesta manera, la companyia operarà 145 dels 171 vols que tenia previstos per avui, i ha ofert canvis o reemborsaments als clients afectats per aquesta cancel·lació preventiva. La vaga afecta al 16% dels vols segons les estimacions de la companyia, que preveu un impacte menor en la resta d’aeroports de l’Estat. Segons Vueling, el 93% dels passatgers afectats ja han estat reubicats.

Vagues fins al 31 de gener

El sindicat ha convocat jornades de protesta els dilluns, divendres, diumenges i festius fins al 31 de gener de 2023 -els dies 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, el 24 de desembre, el 31 de desembre i el 5 de gener també se’n farà-, amb l’objectiu de pressionar Vueling per aconseguir millores salarials per al personal de tripulació de cabina. La tripulació de cabina està cridada a aturar-se per exigir una actualització salarial del 13,40 %. De fet, STAVLA assegura que només volen adequar les taules salarials del conveni col·lectiu a la pujada de preus i al nivell de vida actual.

Aquest 2022 ha estat mogut a El Prat pel que fa a vagues. I és que els treballadors de cabina de Ryanair també també van fer diverses jornades de vaga, amb especial impacte a l’estiu. Els sindicats USO i Sitcpla havien convocat els tripulants de cabina de Ryanair a cinc mesos més d’aturades, fins el gener de 2023, però al novembre es va desconvocar l’aturada.

També Easyjet va tenir problemes per qüestions salarials amb els treballadors, que van desencadenar jornades de vaga a l’aeroport de Barcelona, però amb un impacte menor donat el volum d’operacions molt inferior d’aquesta companyia comparat amb Vueling i Ryanair.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa