Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conflicte a Ryanair s’enquista: cinc mesos més de vaga
  • CA

Mala peça al teler a la companyia de baix cost Ryanair, on la plantilla de tripulació de cabina fa mesos que batalla per unes condicions laborals millors. Ara, després que hi hagi hagut dues tongades de vagues que han provocat cancel·lacions i retards importants en diversos aeroports, entre els quals, el de Barcelona, ara els sindicats intensifiquen el pols amb la direcció de la companyia.

En vaga fins el 7 de gener del 2023

Els sindicats USO i Sitcpla convoquen els tripulants de cabina de Ryanair a cinc mesos més d’aturades, en concret, de dilluns a dijous des del 8 d’agost i fins el 7 de gener de 2023, això vol dir, incloses també les festes de Nadal. La convocatòria sindical arriba després de 18 jornades de mobilització entre el juny i el juliol, en protesta per la suspensió de les negociacions amb els dos sindicats pel primer conveni de la companyia i també per reclamar que s’apliqui a la plantilla la legislació espanyola.

I per què reclamen acollir-se a la legislació espanyola? Perquè  la companyia irlandesa no ha apujat els sous als nivells previs a la pandèmia i no compleix la legislació espanyola en matèria de vacances, festius i descansos. Per altra banda, reclamen que s’elimini la política de subcontractació sota la normativa irlandesa i es readmetin els treballadors acomiadats.

Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN - Laura Busquets
Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN – Laura Busquets

De moment, el balanç de la mobilicació és elevat: la cancel·lació de més de 200 vols i més de 1.000 retards a les deu bases que la companyia irlandesa té a l’Estat i ha afectat especialment l’aeroport del Prat. L’anunci ha coincidit amb la penúltima jornada d’aturades de 24 hores convocada per aquest mes de juliol, que ha començat amb sis cancel·lacions i 10 retards a l’aeroport del Prat.

Les raons dels dos sindicats

El conflicte laboral entre Ryanair i els sindicats USO i Sictpla va esclatar en el moment en què es va deixar de negociar el conveni, en unes converses que s’havien reprès d’anys de litigis als jutjats. En paral·lel, la companyia aèria de baix cost va negociar un acord amb CCOO, amb condicions que s’aplicarien anticipadament als afiliats dels sindicats. I també hi ha un acord amb el sindicat de pilots Sepla.

Més notícies
Taulells de facturació de Ryanair a la terminal 2 de l'aeroport del Prat / ACN - Andrea Zamorano
Més vols cancel·lats de Ryanair en una nova jornada de protesta al Prat
Notícia: Més vols cancel·lats de Ryanair en una nova jornada de protesta al Prat
Comparteix
El personal de la companyia preveu una nova tongada de protestes fins dijous, que es repetiran la setmana que ve
Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN - Laura Busquets
La vaga de Ryanair boicoteja l’inici d’estiu a l’Aeroport de Barcelona
Notícia: La vaga de Ryanair boicoteja l’inici d’estiu a l’Aeroport de Barcelona
Comparteix
Cues de passatgers als taulells, vols cancel·lats i d'altres amb retard, entre els primers efectes visibles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa