Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Traslladaran més de 160 avis de geriàtrics malalts de Covid-19 a tres hotels
  • CA

Més de 160 avis malalts de Covid-19, l’afectació que causa el coronavirus SARS-CoV-2, seran traslladats els pròxims dies des de 16 geriàtrics de Barcelona fins a tres hotels de la ciutat i l’àrea metropolitana. Ho ha anunciat aquest divendres a la nit en un comunicat el departament d’Afers Socials, després que durant tot el dia hagi anat augmentant la polèmica per les condicions en què es troben les residències de gent gran afectades per la pandèmia.

Segons aquest comunicat, la majoria de centres d’on seran desplaçats aquests més de 160 avis són petits i no tenen espai per aïllar els malalts de la resta de residents i atendre’ls com requereix aquesta afecció, que provoca afectacions de l’aparell respiratori. Tot i que els casos greus són traslladats a hospitals, n’hi ha de més lleus que igualment requereixen atenció especialitzada i aïllament per no estendre l’epidèmia entre treballadors i la resta de residents.

La conselleria assegura que d’aquesta manera els avis traslladats seran atesos pels “centres d’atenció primària de referència i aquells recursos sanitaris que aquests activin”. També anuncia que el mecanisme es podria aplicar a altres àrees del país. El mateix comunicat indica que aquesta setmana ja s’ha fet una operació similar a la Casa del Mar de Barcelona, on “s’han reubicat 25 persones amb discapacitat amb símptomes de Covid-19 procedents de residències i llars residències”.

L’anunci d’Afers Socials arriba després que aquest migdia hagi transcendit la descoordinació amb el govern espanyol –que ha decidir enviar l’exèrcit a desinfectar residències “per sorpresa”, segons han indicat fonts d’Afers Socials al TOT Barcelona, i també després que a la tarda l’Ajuntament hagi demanat a la Generalitat un pla d’acció urgent  per l’elevat nombre de positius i de morts per coronavirus en residències. L’alcaldessa, Ada Colau, ha remarcat que una de cada quatre morts a la ciutat procedeixen de geriàtrics, i més de la meitat de centres tenen algun positiu com a mínim.

Més notícies
Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències
Notícia: Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències
Comparteix
La ronda municipal de trucades als 255 centres ha detectat que almenys 143 tenien algun cas positiu
Cinc avis morts per coronavirus en una setmana en una residència de Barcelona
Notícia: Cinc avis morts per coronavirus en una setmana en una residència de Barcelona
Comparteix
La directora del centre reclama que es facin proves a tots els treballadors per saber si són portadors del virus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa