Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc avis morts per coronavirus en una setmana en una residència de Barcelona

Cinc avis han mort aquesta setmana a la residència Marvi Park, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, a Barcelona, ​​segons han explicat a Europa Press aquest divendres fonts de centre: 3 van morir per coronavirus a l’hospital i dos al mateix centre per possible contagi de la Covid-19. L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit aquest divendres que una de cada quatre víctimes del coronavirus a la ciutat ha sigut en un geriàtric. 

La Unitat Militar d’Emergències (UME)  de l’exèrcit espanyol ha fet aquest mateix divendres al migdia tasques de desinfecció en aquesta residència d’avis, una de les vuit en què han intervingut els militars a Catalunya durant la jornada, han informat fonts coneixedores de l’operació. La Generalitat s’ha queixat de la manera unilateral i “per sorpresa” amb què ha actuat la UME.

La directora de la residència geriàtrica, Isabel Martínez, ha reclamat que la Generalitat faci tests a tots els treballadors i usuaris de centre i que el Govern “deixi entrar l’exèrcit a la residència, no només per desinfectar, sinó també amb els seus sanitaris”.

“No tenim més casos confirmats perquè no ens han fet proves; cada cas amb símptomes el notifiquem, però necessitem que es facin proves”, ha explicat a Europa Press Martínez, que en els últims dies ha fet una crida a les xarxes socials i en diversos mitjans de comunicació per aconseguir material sanitari per a la residència.

Segons han criticat familiars dels interns i alguns empleats, dels 35 professionals que treballen en aquesta residència, només n’hi ha set en actiu; i el centre, que acull uns seixanta avis, té una gran escassetat de bates, mascaretes i guants.

La direcció de la residència s’ha mostrat agraïda de la intervenció dels militars i, en paraules de la seva directora, ha demanat “que els polítics es deixin de banderes i permetin actuar als metges de l’exèrcit”.

La Generalitat, de qui depenen les residències geriàtriques, va xifrar aquest dijous a 310 els usuaris d’aquests centres contagiats de coronavirus, i ha informat que es troben aïllades i estan sent tractades segons els protocols marcats per la Conselleria de Salut.

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades, i els casos de coronavirus afecten a 94 residències –d’un total de 1.073–.

Més notícies

Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències

Notícia: Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències
Comparteix
La ronda municipal de trucades als 255 centres ha detectat que almenys 143 tenien algun cas positiu
Notícia: Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències - Mobile

La Generalitat denuncia que l’exèrcit espanyol actua en residències de Barcelona “per sorpresa”

Notícia: La Generalitat denuncia que l’exèrcit espanyol actua en residències de Barcelona “per sorpresa”
Comparteix
L'Ajuntament assegura que hi ha residències que han demanat l'ajuda militar elles mateixes perquè el govern català no els donava resposta
Notícia: La Generalitat denuncia que l’exèrcit espanyol actua en residències de Barcelona “per sorpresa” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa