Colau denuncia que un de cada 4 morts a Barcelona per coronavirus eren avis en residències

La ronda municipal de trucades als 255 centres ha detectat que almenys 143 tenien algun cas positiu

L’alcaldessa Ada Colau ha fet públiques dues dades contundents sobre la situació a les residències geriàtriques de Barcelona. La ronda municipal de trucades als 255 centres públics i privats que hi ha a la ciutat ha detectat que almenys 143 tenien algun cas positiu. És a dir, més de la meitat. L’altra xifra és encara més contundent: “A l’Agència de Salut Pública de Barcelona li consten 213 morts per la Covid-19 a la ciutat i un mínim de 54 d’aquestes morts serien en residències, una de cada quatre“, ha dit. 

L’alcaldessa també ha assegurat que les quatre residències on avui ha intervingut avui la Unitat Militar d’Emergències havien demanat ajuda de forma unilateral a l’Exèrcit per fer tasques de desinfecció, “sense passar per cap administració”. S’haurien vist desbordades per la manca de recursos i al urgència de la neteja i han tirat pel dret. A més, no totes les residències tenen la capacitat d’aïllar als casos positius, ha recordat.

En aquest sentit, Colau ha reclamat a la Generalitat de Catalunya “un pla ràpid d’intervenció” per dotar de “més recursos”, més musculatura i més impuls polític aquests equipaments. “És una emergència sanitària i humanitària de primer nivell, el que s’està visquent a les residències”, ha argumentat. “Si la conselleria d’Afers Socials no pot, que surti d’una altra conselleria”, ha apuntat.

“Ens posem a disposició pel que calgui, treballem colze a colze totes les administracions, però posem-nos-hi ja”, ha asseverat. No obstant, ha defensat que el consistori ja ha fet esforços amb trucades a tots els centres i destinant bombers de la ciutat a donar-hi suport, per exemple fent el trasllat de malalts.

Comentaris

  Barrufet Rondinaire 28/03/2020 1:19 pm
  A part de trucar, l'Agència de Salut Pública de BCN, no hauria d'haver fet alguna cosa més? Tanmateix, com diu en Ramón, el responsable màxim d'aquest desgavellno serà el vicepresident d'afers socials del govern més progressista d'Espanya, que l'únic que se li acut fer davant la Covid19 és RECENTRALITZAR la presa de decisions...donccs erres el tret inculta alcaldessa, on has de protestar és al teu amic IGLESIAS, ell és l'unic "mando" de tot lo social a l'Espanya que voleu els Comuns!!
  Jöel 28/03/2020 9:44 am
  Frau-Kolau40%, tu denúncies després d'augmentar-te el sou un 40% amb tot el morro ? No em presentaré mai a la política deies i una mica més i et cases amb el Valls.
  Joan 27/03/2020 10:09 pm
  Eres una crack, tú, por si las moscas ya has cobrado el primer trimestre del IBI.
  Ramon 27/03/2020 8:31 pm
  El responsable polític de les residències de Madrid és Pablo Iglesias. Del partit de la Colau. Del partit que, tan bon punt caigui el Cartel Chavista en tindrem molt interessants informacions.
  No te'n sents culpable? 27/03/2020 8:24 pm
  Colau si que les tenies ben controlades!
  M Teresa 27/03/2020 8:12 pm
  Es l,unic que sabs fer Sra. Alcaldessa, no cal
  pep 27/03/2020 7:53 pm
  Si el 80 % de morts tenen més de 70 anys, on creus que hi han mes gent de 70 anys, en una Universitat ? Inútil, sense estudis i incompetent de Colau.
  Jöel 27/03/2020 7:34 pm
  Frau-Kolau podries col.laborar amb les residències d'avis i cedir el 40% d'augment de sou que t'has regalat aquest any. Quan ens podrem augmentar el sou els ciutadans ? O això és un xanxullo teu només ?

Nou comentari