Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tram més perillós de Catalunya es troba a Barcelona
  • CA

El RACC ha presentat aquest dilluns l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza els accidents que es produeixen a la xarxa viària de Catalunya. El que és destacable en el cas de Barcelona és que la carretera de la Rabassada torna a ser el tram de Catalunya amb més risc d’accident. La principal raó és la important quantitat d’accidents de moto que es produeixen. Les xifres que ha donat el RACC evidencien aquesta realitat: en el 88% dels accidents mortals i ferits greus hi ha implicada com a mínim una motocicleta.

Per tal de seleccionar els trams més perillosos de Catalunya, el RACC s’ha centrat en aquells que reuneixen tres requisits: la mitjana diària de trànsit és superior a 5.000 vehicles, en els darrers dos anys s’ha produït mínim un accident amb morts o ferits greus i té una longitud de més de 5 km.

Una altra conclusió important té a veure amb la C-58. L’estudi ha arribat, per setè any consecutiu, a la conclusió que el tram de la C-58 que hi ha entre Barcelona i Cerdanyola és el que acumula més accidentalitat. En aquest cas, els motoristes també són els qui pateixen les pitjors conseqüències, ja que en un 79% dels accidents mortals i amb ferits freus hi ha implicada una moto o un ciclomotor. A més, la meitat de persones que moren en aquest tram eren motoristes.

Cinc trams on se superen els límits de velocitat

A finals de novembre, el RACC va presentar un altre anàlisi important: l”Estudi RACC sobre la convivència de la mobilitat a Barcelona’, fet a partir de 25.000 observacions a conductors i 2.000 enquestes. Es va arribar a conclusions interessants, com que hi ha cinc trams de Barcelona on els conductors de turismes i motos no respecten els límits de velocitat. Es tracta del tram del carrer d’Aragó, entre l’avinguda Meridiana i el carrer d’Independència, on no s’han de superar els 50 km/h. També estan el passeig de Sant Joan, on s’ha de circular a 30 km/h i la superilla del carrer Roc Boronat, on el límit és 20 km/h.

Pel que fa als ciclistes, també protagonitzen aquesta mena d’infraccions. Dos dels escenaris d’aquestes són el carril bici que hi ha a la vorera de l’avinguda Meridiana (10 km/h) i el tram que hi ha a l’avinguda Diagonal, entre els carrers del Doctor Fleming i el de Saragossa (10 km/h).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa