Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tràfic de mercaderies creix i frega les 60 tones al Port de Barcelona
  • CA

2022 ha estat un bon any per al Port de Barcelona. Tal com ha informat la mateixa institució, entre els passats mesos de gener i octubre el port va moure 59,5 tones. Això vol dir que el volum de mercaderies ha crescut un 8,1 % respecte a l’any passat.

A més, també és important destacar que la Xina torna a ser el primer mercat amb el qual s’ha treballat. Més enllà de la Xina, també ha tingut un paper important Estats Units. Les operacions amb aquest país han crescut un 13,3 %. El segueixen Turquia, amb un augment del 6,4 %, i després l’Índia, amb una pujada d’un 11,5 %.

La gasolina i el gas natural han representat una part important de les mercaderies

Durant els 10 primers mesos de l’any, han passat per les instal·lacions 3 milions de contenidors, 12,4 milions de tones de líquids a granet (un 23,6 % més que el 2021), entre les quals tenen un pes important la gasolina i el gas natural; i 441.456 automòbils nous (un 7,2 % més que l’any passat). Aquests no són els únics creixements. El Port de Barcelona també ha posat sobre la taula l’increment del transport de passatgers, que és un 67 % superior al del 2022. Això es tradueix amb 2 milions de creueristes i 1,4 milions de viatgers en ferri. Pel que fa a les baixades, el port ha reconegut que els productes a granel sòlids han patit una caiguda del 4,3 %, sobretot per la fava de soja i el ciment.

Les xifres sobre el tràfic de mercaderies ja eren positives a principis d’any. Tal com va comunicar el Port de Barcelona el passat mes de març, el tràfic va créixer un 8 % en els dos primers mesos de l’any, en comparació al mateix període del 2021. Entre gener i febrer el tràfic total de productes arribava als 11,3 milions de tones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa