Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona viatja a Bangkok per enfortir vincles
  • CA

El Port de Barcelona marxa de viatge aquest cap de setmana. Se’n va a Bangkok amb un objectiu clar: reforçar els vincles amb Tailàndia. La visita també permetrà als tècnics visitar el Port de Leam Chabang, el principal port del país.

Segons el Port, Barcelona és un hub per aquest país asiàtic, ja que els ofereix una “posició estratègica” amb la península i Europa mitjançant una connexió directe. Aquest fet explicaria les bones dades d’intercanvis entre les principals instal·lacions portuàries de tots dos països.

Tailàndia, un del principals aliats

L’objectiu del port és enfortir encara més els vincles amb el país asiàtic, un dels més actius a la instal·lació portuària. Sense anar més lluny, l’any 2021 els intercanvis per mar entre Catalunya i Tailàndia van ascendir als prop de 500.000 euros, fet que suposa el 42% dels diners totals que intercanvia el sistema portuari de l’Estat.

Pel que fa al volum de mercaderies, les relacions entre tots dos ports també se’n duen gran part del pastís: s’intercanvien 173.000 tones de materials, o el que és el mateix, una tercera part de tota la quota de mercat espanyol.

Canvis al Port de Barcelona

Tot plegat, en un moment de canvi pel Port de Barcelona. El trencament del Govern de la Generalitat ha provocat una sèrie de dimissions i canvis a la cúpula de les principals instal·lacions del país —fins fa res governades per Junts—, entre les quals es troba el port.

Damià Calvet, president del Port, va posar el seu càrrec a disposició del nou govern a inicis d’octubre després de conèixer la negativa de la militància a mantenir-se dins de l’executiu. Calvet va assegurar un “traspàs ordenat” a la presidència de la instal·lació per quan “es decideixi quin serà el seu relleu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa