Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet deixa el seu càrrec de president del Port en mans del nou conseller
  • CA

Damià Calvet podria tenir les hores comptades com a president del Port de Barcelona. L’exconseller de Territori ha decidit posar a disposició del nou govern de la Generalitat de Catalunya el seu càrrec com a màxim dirigent de les instal·lacions portuàries després de la sortida de Junts per Catalunya de l’executiu català.

En concret, en una publicació a través de les xarxes socials, Calvet anuncia aquest dimecres que deixa el càrrec en mans del nou conseller de Territori, Juli Fernández, i assegura que prepararà un “traspàs ordenat” de la presidència del Port de Barcelona. “He estat públicament favorable a què Junts es mantingués al Govern, però el resultat de la consulta va ser clar. Conseqüentment, el meu càrrec està a disposició del nou conseller de Territori i estic preparant un traspàs ordenat per quan es decideixi quin serà el meu relleu”, assenyala l’exconseller.

Cal recordar que Calvet -que es va posicionar clarament favorable a la continuïtat del seu partit al govern català- va ser el conseller del Departament de Territori durant l’etapa de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Incògnites del trencament de govern

El relleu al capdavant de la presidència del Port de Barcelona és una de les incògnites sense resoldre que ha deixat el trencament del govern català i que afecten la capital catalana. Un altre d’aquests expedients oberts és la ratificació de la candidatura de Xavier Trias com a cap de llista de Junts a l’Ajuntament, un moviment que revolucionaria el tauler de joc de les eleccions municipals. En aquest sentit, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va pronunciar-se la setmana passada per agrair a l’exbatlle les mostres de suport que li havia fet arribar per privat, unes paraules que van tranquil·litzar els partidaris que Trias sigui l’opció de Junts a les eleccions municipal del pròxim mes de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa