Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tornen els robatoris per encastament al passeig de Gràcia
  • CA

Uns lladres han assaltat aquest divendres a la matinada la botiga Montblanc del passeig de Gràcia de Barcelona, a l’altura del carrer Rosselló. Han utilitzat el mètode de l’encastament, que consisteix a rebentar l’aparador de l’establiment encastant-hi a tota velocitat un vehicle –sempre robat– per accedir al local i, en uns segons, agafar tots els objectes de valor que es trobin, mentre es dispara l’alarma i comença el compte enrere per a a l’arribada de la policia.

Segons els Mossos d’Esquadra, l’atac s’ha produït cap a les 4.30 hores de la matinada i de moment no hi ha detinguts, com és habitual en aquest tipus de robatoris, relativament freqüents en zones on hi ha botigues de luxe com el passeig de Gràcia. En aquesta ocasió, els lladres han escollit la Montblanc, on hi ha les cèlebres plomes de gamma alta però també joies i rellotges, i els responsables de l’establiment estan fent l’inventari dels articles robats per incorporar-lo a la denúncia. Mentrestant, els Mossos ja han començat la investigació dels fets, en què intentaran aclarir si estan lligats a altres casos recents detectats a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El passeig de Gràcia és un dels escenaris en què almenys un cop l’any es registren encastaments. El novembre del 2018 li va tocar a la botiga Gucci, i el març del 2019 va ser a Fendi. El juliol del 2019 es van detenir dos homes més especialitzats en aquesta mena de robatoris als quals van atribuir aquests dos assalts. El maig del mateix, però, els Mossos ja havien desarticulat una banda especialitzada en encastaments, en aquest cas és nombrosa: van arrestar 11 persones i se les va vincular amb 22 robatoris. Quan una d’aquestes xarxes cau, sovint després de mesos d’investigació, hi ha uns mesos de tranquil·litat. Aquest any, un cop passat el confinament, torna haver-hi un d’aquests grups actuant a l’àrea de Barcelona i era qüestió de temps que actuessin al passeig de Gràcia.

Més notícies
La botiga Gucci del passeig de Gràcia, assaltada per encastament el novembre del 2018 / S.B,
Uns lladres encasten un cotxe a la botiga Gucci del passeig de Gràcia
Notícia: Uns lladres encasten un cotxe a la botiga Gucci del passeig de Gràcia
Comparteix
Un vehicle vermell ha assaltat d'aquesta manera la botiga de luxe
Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Notícia: Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Comparteix
Els lladres van entrar a la botiga cap a les tres de la matinada i se'n van endur bosses d'alta costura
Detenen els lladres que encastaven cotxes per robar a botigues de luxe al passeig de Gràcia
Notícia: Detenen els lladres que encastaven cotxes per robar a botigues de luxe al passeig de Gràcia
Comparteix
Els lladres van robar material valorat en prop d'un milió d'euros entrant tan sols a dues botigues del passeig de Gràcia
Un dels 14 escorcolls que s'han fet per desarticular la banda de lladres. | Mossos d'Esquadra
Detinguts deu lladres d’una banda especialista en la tècnica de l’encastament
Notícia: Detinguts deu lladres d’una banda especialista en la tècnica de l’encastament
Comparteix
Els Mossos han efectuat 14 entrades a Barcelona i Sant Adrià de Besòs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa