Tornen els robatoris per encastament al passeig de Gràcia

Uns lladres assalten de matinada amb un cotxe la botiga Montblanc

Uns lladres han assaltat aquest divendres a la matinada la botiga Montblanc del passeig de Gràcia de Barcelona, a l’altura del carrer Rosselló. Han utilitzat el mètode de l’encastament, que consisteix a rebentar l’aparador de l’establiment encastant-hi a tota velocitat un vehicle –sempre robat– per accedir al local i, en uns segons, agafar tots els objectes de valor que es trobin, mentre es dispara l’alarma i comença el compte enrere per a a l’arribada de la policia.

Segons els Mossos d’Esquadra, l’atac s’ha produït cap a les 4.30 hores de la matinada i de moment no hi ha detinguts, com és habitual en aquest tipus de robatoris, relativament freqüents en zones on hi ha botigues de luxe com el passeig de Gràcia. En aquesta ocasió, els lladres han escollit la Montblanc, on hi ha les cèlebres plomes de gamma alta però també joies i rellotges, i els responsables de l’establiment estan fent l’inventari dels articles robats per incorporar-lo a la denúncia. Mentrestant, els Mossos ja han començat la investigació dels fets, en què intentaran aclarir si estan lligats a altres casos recents detectats a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El passeig de Gràcia és un dels escenaris en què almenys un cop l’any es registren encastaments. El novembre del 2018 li va tocar a la botiga Gucci, i el març del 2019 va ser a Fendi. El juliol del 2019 es van detenir dos homes més especialitzats en aquesta mena de robatoris als quals van atribuir aquests dos assalts. El maig del mateix, però, els Mossos ja havien desarticulat una banda especialitzada en encastaments, en aquest cas és nombrosa: van arrestar 11 persones i se les va vincular amb 22 robatoris. Quan una d’aquestes xarxes cau, sovint després de mesos d’investigació, hi ha uns mesos de tranquil·litat. Aquest any, un cop passat el confinament, torna haver-hi un d’aquests grups actuant a l’àrea de Barcelona i era qüestió de temps que actuessin al passeig de Gràcia.

Més informació

Nou comentari