Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau la banda dels reis de l’encastament
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 11 membres d’una banda de lladres especialistes en la tècnica de l’encastament. Els lladres es guanyaven la vida amb els robatoris i se’ls acusa de 22 robatoris a establiments en quatre mesos i del robatori i furt d’ús de 18 vehicles. Els arrestats trencaven el vidre dels locals encastant-hi un cotxe per després robar. Els Mossos detallen que havien comès els 22 robatoris en quatre mesos i que en una sola nit en van cometre tres. 

La investigació, que va començar a principis d’anys, va culminar amb una operació duta a terme el 14 de maig. Els agents de la policia catalana van intervenir als domicilis dels detinguts, ubicats a Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona, 32.000 euros en efectiu, dues armes de foc i gran quantitat de productes i objectes procedents dels robatoris, segons especifiquen fonts dels Mossos. El dispositiu va acabar amb la detenció d’11 membres de la banda, integrada per 14 joves. Tots ells tenien un “perfil molt similar” i s’organitzaven en tres nivells de gestió.

El primer nivell estava format per quatre persones que dirigien el grup, dedicades a escollir els locals per robar-hi, els vehicles que s’utilitzarien i la venda dels objectes robats. El segon nivell eren sis persones que eren “activats” per cometre robatoris, segons els Mossos. Per últim, hi havia quatre joves que amagaven els productes sostrets abans que es venguessin i que controlaven on estaven els cotxes que s’havien de robar i que recollien els participants dels robatoris. 

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra en què es van detenir 11 membres de la banda. | Mossos d'Esquadra

Dispositiu dels Mossos d’Esquadra en què es van detenir 11 membres de la banda. | Mossos d’Esquadra

Els lladres cometien els robatoris amb vehicles sostrets que trobaven a prop d’on vivien, que utilitzaven per encastar-los contra els establiments. Els Mossos expliquen que els membres de la banda robaven “sempre d’unes marques concretes”, ja que tenien els “coneixements i l’experiència” per sostreure’ls. Abans de cometre els robatoris robaven els cotxes que utilitzarien. Un cop havien decidit el lloc -que escollien els responsables de la banda- es desplaçaven amb cotxes propis fins als vehicles robats. Els lladres causaven molts danys, sobretot quan robaven a centres comercials, ja que conduïen de manera “temerària”. 

La banda robava principalment a terminals de telefonia o productes electrònics, tot i que també a estancs i joieries, tal com precisen fonts policials. Quan accedien als locals, s’emportaven tot el que podien. Si eren descoberts, afegeixen els Mossos, “no dubtaven a emprar la violència, feien servir eines i altres objectes per intimidar els vigilants de seguretat o les persones i aconseguir el botí”. Un cop havien comès el robatori fugien a gran velocitat amb els cotxes.

Més notícies
Un dels 14 escorcolls que s'han fet per desarticular la banda de lladres. | Mossos d'Esquadra
Detinguts deu lladres d’una banda especialista en la tècnica de l’encastament
Notícia: Detinguts deu lladres d’una banda especialista en la tècnica de l’encastament
Comparteix
Els Mossos han efectuat 14 entrades a Barcelona i Sant Adrià de Besòs
Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Notícia: Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Comparteix
Els lladres van entrar a la botiga cap a les tres de la matinada i se'n van endur bosses d'alta costura
Un dels lladres a l'interior d'un establiment. | Mossos d'Esquadra
Detinguts tres lladres que robaven en dues fases
Notícia: Detinguts tres lladres que robaven en dues fases
Comparteix
Estan acusats de 22 robatoris a Sarrià-Sant Gervasi
El lladre enxampat en una càmera de seguretat. | Mossos d'Esquadra
Detingut un lladre per cometre 30 robatoris en menys de tres mesos
Notícia: Detingut un lladre per cometre 30 robatoris en menys de tres mesos
Comparteix
Els Mossos el van enxampar 'in fraganti' mentre robava a un local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa