Detinguts tres lladres que robaven en dues fases

Estan acusats de 22 robatoris a Sarrià-Sant Gervasi

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres lladres que havien robat en 22 establiments al districte de Sarrià-Sant Gervasi amb un modus operandi dividit en dues fases. Els arrestats, tres homes d’origen georgià, escollien locals amb persiana mecànica a peu de carrer i porta de vidre corredissa. En una primera fase, aixecaven la persiana del local uns 30 cm i marxaven. Després d’un “temps prudencial”, si no hi havia cap reacció, activaven la segona fase, en què tornaven i un d’ells accedia a l’establiment mentre els altres dos vigilaven a l’exterior, segons expliquen fonts de la policia catalana.

Els detinguts tenen 30, 26 i 25 anys i se’ls acusa de 22 robatoris amb força. Després de ser detinguts, han quedat en llibertat amb càrrecs. La detenció s’ha efectuat gràcies a les imatges de les càmeres dels establiments, la identificació del modus operandi dels lladres i les empremtes localitzades als locals, segons han detallat fonts policials.

Un dels lladres s'emporta el contingut de la caixa enregistradora. | Mossos

Un dels lladres s’emporta el contingut de la caixa enregistradora. | Mossos

L’objectiu principal dels lladres era la caixa registradora, i el botí dels 22 robatoris va ser de 9.000 euros. També s’havien emportat ordinadors portàtils i telèfons mòbils. Els arrestats robaven a tot tipus d’establiments: botigues de roba, restaurants, clíniques d’estètica, perruqueries, forns de pa, farmàcies o llibreries. Sempre i quan, però, que tinguessin una persiana mecànica a peu de carrer i una porta corredissa de vidre. 

Un dels lladres s'arrossega pel terra del local. | Mossos

Un dels lladres s’arrossega pel terra del local. | Mossos 

Els robatoris van començar al desembre de l’any passat i es van produir en una zona “acotada” de Sarrià-Sant Gervasi, segons els Mossos.

Més informació

Nou comentari