Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen els lladres que encastaven cotxes per robar a botigues de luxe al passeig de Gràcia
  • CA

Dos lladres que encastaven cotxes de gamma alta contra comerços de luxe del passeig de Gràcia han estat detinguts. Ho ha aconseguit un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, ja que els mateixos implicats operaven arreu de Catalunya i l’estat espanyol. Es calcula que els robatoris havien superat el milió d’euros en valor dels objectes sostrets. De fet, tan sols a l’entrada a la botiga barcelonina de Gucci, el passat novembre, el material sostret estava valorat al voltant dels 400.000 euros, i en l’actuació a Fendi, al mateix passeig, la xifra arribava fins als 422.000 euros.

Les detencions corresponen a un home de 22 anys i un altre de 35, els dos de nacionalitat espanyola, i als quals se’ls imputen delictes per pertinença a grup criminal, robatori amb força i robatori i furts d’ús de vehicles. Els cotxes robats, alguns tot-terrenys, els abandonaven després d’haver-los utilitzat a Sant Pere Molanta, un petit poble a tocar de Vilafranca del Penedès. 

La investigació es va iniciar arran d’un robatori a un establiment de Girona en què es va comprovar que el gruix dels sis implicats venia de Madrid. En seguir la recerca d’informació i el seguiment dels sospitosos, es va comprovar com un dels integrants del grup criminal, resident a Sitges, era qui s’encarregava de recopilar informació dels espais on dur a terme el saqueig.

De fet, era ell qui s’apropava fins al centre barceloní, al passeig de Gràcia, i estudiava la situació de certs comerços d’articles de luxe. Analitzava els aparadors, les mesures de seguretat i tot el que hi havia al seu voltant. També gravava vídeos i feia fotos de l’establiment, tot això amb la intenció d’assegurar l’èxit d’un possible encastament. Després, i amb aquesta informació, el grup criminal es desplaçava de Madrid a Barcelona dies abans, o la mateixa nit del robatori, i completaven l’espoli. Ràpidament, després, tornaven a la capital espanyola i el botí s’introduïa amb facilitat al mercat de compravenda d’objectes robats. 

En el marc de la investigació, els Mossos no donen per tancat el cas i no descarten que es produeixin noves detencions.

Més notícies
La botiga Gucci del passeig de Gràcia, assaltada per encastament el novembre del 2018 / S.B,
Uns lladres encasten un cotxe a la botiga Gucci del passeig de Gràcia
Notícia: Uns lladres encasten un cotxe a la botiga Gucci del passeig de Gràcia
Comparteix
Un vehicle vermell ha assaltat d'aquesta manera la botiga de luxe
Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Notícia: Espectacular robatori al passeig de Gràcia per l’encastament d’un tot terreny
Comparteix
Els lladres van entrar a la botiga cap a les tres de la matinada i se'n van endur bosses d'alta costura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa