Detenen els lladres que encastaven cotxes per robar a botigues de luxe al passeig de Gràcia

Els lladres van robar material valorat en prop d'un milió d'euros entrant tan sols a dues botigues del passeig de Gràcia

Dos lladres que encastaven cotxes de gamma alta contra comerços de luxe del passeig de Gràcia han estat detinguts. Ho ha aconseguit un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, ja que els mateixos implicats operaven arreu de Catalunya i l’estat espanyol. Es calcula que els robatoris havien superat el milió d’euros en valor dels objectes sostrets. De fet, tan sols a l’entrada a la botiga barcelonina de Gucci, el passat novembre, el material sostret estava valorat al voltant dels 400.000 euros, i en l’actuació a Fendi, al mateix passeig, la xifra arribava fins als 422.000 euros.

Les detencions corresponen a un home de 22 anys i un altre de 35, els dos de nacionalitat espanyola, i als quals se’ls imputen delictes per pertinença a grup criminal, robatori amb força i robatori i furts d’ús de vehicles. Els cotxes robats, alguns tot-terrenys, els abandonaven després d’haver-los utilitzat a Sant Pere Molanta, un petit poble a tocar de Vilafranca del Penedès. 

La investigació es va iniciar arran d’un robatori a un establiment de Girona en què es va comprovar que el gruix dels sis implicats venia de Madrid. En seguir la recerca d’informació i el seguiment dels sospitosos, es va comprovar com un dels integrants del grup criminal, resident a Sitges, era qui s’encarregava de recopilar informació dels espais on dur a terme el saqueig.

De fet, era ell qui s’apropava fins al centre barceloní, al passeig de Gràcia, i estudiava la situació de certs comerços d’articles de luxe. Analitzava els aparadors, les mesures de seguretat i tot el que hi havia al seu voltant. També gravava vídeos i feia fotos de l’establiment, tot això amb la intenció d’assegurar l’èxit d’un possible encastament. Després, i amb aquesta informació, el grup criminal es desplaçava de Madrid a Barcelona dies abans, o la mateixa nit del robatori, i completaven l’espoli. Ràpidament, després, tornaven a la capital espanyola i el botí s’introduïa amb facilitat al mercat de compravenda d’objectes robats. 

En el marc de la investigació, els Mossos no donen per tancat el cas i no descarten que es produeixin noves detencions.

Més informació

Nou comentari