Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els teatres de Barcelona recuperen espectadors: “El malson ha acabat”

Els teatres de Barcelona han superat amb relatiu èxit el primer tram de la temporada, el més important de tots. Un total d’1,88 milions de persones s’han assegut a les butaques dels teatres barcelonins, el que suposa un 21% més que el curs passat i un 9% més que la temporada 2018-2019, la primera abans d’esclatar la pandèmia i, per tant, la que s’agafa per comparar la salut del teatre català. El gremi celebra una ocupació mitjana, fins al març, del 60,4%, i una facturació 38 punts més alta que fa un any. 

Les xifres criden a l’optimisme. Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha celebrat que “el malson s’ha acabat”. En declaracions que recull l’ACN, la presidenta de l’entitat, Isabel Vidal, també ha reconegut que encara queda feina per fer i que “cal seguir avançant” per ampliar les gires i els circuits, molt tocats “des de la crisi de 2012”. També es fixen com a objectiu la implementació efectiva de l’excepció cultural en l’àmbit fiscal, laboral i administratiu. També considera que seria bo treballar en el desenvolupament de convenis laborals pel sector i en la defensa dels socis de les entitats teatrals.

L'actor Ivan Benet ha llegit el manifest de l'AADPC aquest dilluns a la Beckett | Pau Cortina, ACN
L’actor Ivan Benet ha llegit el manifest de l’associació aquest dilluns a la Beckett | Pau Cortina, ACN

Optimisme per al que queda de temporada

És el primer any que les dades de públic superen les que hi havia abans de l’esclat de la pandèmia. “La venda anticipada s’ha recuperat, tornen els èxits, s’obren teatres, el públic torna a gaudir del teatre i les nostres incerteses derivades de la pandèmia fa temps que s’han esvaït”, ha pronunciat al respecte Vidal.

Els programadors veuen les xifres actuals com un èxit i consideren que assoliran els objectius fixats. Al setembre, els teatres van fixar els 2,5 milions d’espectadors com una bona xifra que permetria tancar la temporada amb èxit. Una xifra llunyana a l’actual (1,88 milions), però perfectament plausible, segons els professionals. En aquest sentit, cal destacar que, tot i que resten quatre o cinc mesos, la temporada més alta ja ha passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa