Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquesta tarda comença el tancament nocturn dels búnquers del Carmel

Aquesta tarda es farà realitat el que moltes persones no volien. A les 19.30 hores començarà el tancament nocturn dels búnquers del Carmel per tal d’evitar les aglomeracions i festes il·legals que s’han produït al mirador en les darreres setmanes. El tancament es farà efectiu gràcies a la instal·lació d’unes tanques al voltant de les antigues bateries. La previsió és que els búnquers estiguin oberts al públic entre les 9 i les 19.30 hores, en horari d’estiu, i entre les 9 i les 17.30 hores, en horari d’hivern.

Aquesta mesura arriba després que la Guàrdia Urbana hagi desallotjat l’espai diverses vegades. Ho ha fet a través d’un dispositiu extraordinari que també volia evitar festes il·legals. La majoria dels assistents a aquestes festes eren turistes que se citaven a l’espai a través de les xarxes socials i on, a vegades, hi havia fins i tot un DJ. El primer cap de setmana del mes d’abril, quan es va estrenar el dispositiu extraordinari, es van desallotjar més d’un miler de persones.

Diferents opinions

El tancament ha despertat diferents opinions entre el veïnat de la zona. Per una part, estan els veïns que aplaudeixen que aquest tancament redueixi la quantitat de persones que es mouen pel Turó de la Rovira a la nit, algunes de les quals poden arribar a trucar a casa seva per demanar-los gel per a les begudes o aigua per al mate, com ja ha passat anteriorment. Per l’altra, estan els veïns que consideren que el tancament suposa “privatitzar” els búnquers. Un grup de veïns del barri del Carmel agrupats sota la Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons (PHATT) es van manifestar a principis d’abril per reclamar a l’Ajuntament que paralitzés la instal·lació de tanques. “Que la primera opció de l’Ajuntament per acabar amb les molèsties veïnals sigui gastar-se 1,6 milions d’euros en posar tanques no ens sembla proporcionat. Creiem que hi ha un interès més enllà i que tot plegat s’està utilitzant d’excusa”, van denunciar fonts de la PHATT en declaracions al TOT Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 02, 2023 | 10:24
  Ricard maig 02, 2023 | 10:24
  Quan tancaran l'eixample als afterhours i a les curses atlètiques indiscriminats???
 2. Icona del comentari de: Veí de la Font d'en Fargues a maig 02, 2023 | 12:35
  Veí de la Font d'en Fargues maig 02, 2023 | 12:35
  Bateries del turó de la Rovira. El Carmel queda bastant lluny i pràcticament no té res a veure. D'altra banda al parc de Guinardó hi d'altres miradors que tenen molt bones vistes.
 3. Icona del comentari de: Pol a maig 02, 2023 | 13:26
  Pol maig 02, 2023 | 13:26
  Tant costa d'escriure bateria antiaèria del Turó de la Rovira ? El Turó de la Rovira és situat en el límit dels barris del Carmel i de Can baró del Districte d'Horta-Guinardó del municipi de Barcelona. Cal confondre la gent, si es pot dir correctament la bateria (o les restes de la bateria de canons antiaeris) situada al Turó de la Rovira ? Una bateria és un conjunt de peces d’artilleria situades en un indret per a fer foc a l’enemic i no és cap búnquer.
 4. Icona del comentari de: Pere Punyetes a maig 02, 2023 | 13:39
  Pere Punyetes maig 02, 2023 | 13:39
  Un cosa és el barri del Carmel, una altra cosa el Turó del Carmel de 266m d'altitud situat dins dels límits de barri del Carmel; una altra cosa diferent és el Turó de la Rovira de 262m d'altitud situat entre els límits del Barri del Carmel i els del barri de Can Baró. El turó on hi van els "turistes" és el turó de la Rovira, on hi ha restes de la bateria antiaèria construïda per a fer front a l'aviació feixista italiana, restes de barraquisme del segle XX i restes d'un poblat Ibèric.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa