Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen que s’avanci l’hora de tancament de les terrasses en 29 espais més

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha proposat l’Ajuntament i als grups municipals impulsar 15 mesures que modifiquin l’actual ordenança de terrasses amb horaris més restrictius i un règim sancionador més dur. Ho ha traslladat en una carta en la qual ha dit que les mesures servirien per millorar la situació “crítica” de les terrasses i reduir les molèsties que suposen per al veïnat. “Són 15 aspectes en què l’Ajuntament ja té potestat per actuar i encara no ho fa”, ha insistit la FAVB, que també ha demanat que s’avanci l’hora de tancament de terrasses en 29 places i carrers més.

D’altra banda, la FAVB també ha demanat que es compleixi l’article 6 de l’ordenança de terrasses, ja que, considera, “actualment es fan servir molts models que queden fora de la normativa, ocupant el doble o el triple de l’espai permès”. Ha afegit que cal treballar més en aquest sentit i “identificar de forma molt clara l’espai autoritzat” per a les terrasses amb les marques al paviment pertinents.

La reducció d’horaris ja s’ha aplicat a dues places de la Vila de Gràcia

Pel que fa a la reducció de l’horari, és important recordar que fa uns dies es va començar a aplicar a dues places del barri de la Vila de Gràcia, la del Diamant i la de la Vila de Gràcia. Des de llavors, els seus bars i restaurants han de recollir cadires i taules a les onze de diumenge a dijous i no a les dotze de la nit com havien fet fins fa poc. Divendres i dissabte l’hora de tancament és a les dotze i no a la una de la matinada. Durant les pròximes setmanes la mesura també s’aplicarà a les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució. Més enllà de la Vila de Gràcia, hi ha tres zones més de la ciutat que es veuran afectades per aquestes restriccions: el carrer d’Enric Granados, quatre punts del districte de Ciutat Vella i un carrer del districte de Sants-Montjuïc.

Aquestes mesures es van anunciar el passat mes d’agost i es van prendre després de comprovar, gràcies als sonòmetres que es van instal·lar en aquestes zones, que en aquests espais se superen els límits de soroll a la nit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octogenari. a octubre 18, 2022 | 07:32
    Octogenari. octubre 18, 2022 | 07:32
    Aquest problema del soroll en indrets freqüentats pel turisme és antiquíssim. Anys 50, al costat d'una de les primeres sales de festa a Platja d'Aro, una casa amb el cartell: "Se vende o se alquila. Imposible dormir. Música toda la noche". De tota manera , els que recordem el soroll dels tramvies barcelonins a la nit...... Déu n'hi do.!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa