Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues places de Gràcia estrenen restriccions en l’horari de les terrasses
  • CA

La Vila de Gràcia ha estrenat aquesta setmana el nou horari reduït de les terrasses d’algunes de les seves icòniques places. En concret, la nit d’aquest dijous ha estat la primera amb restriccions en l’obertura dels espais a les places de la Vila de Gràcia i del Diamant, dues de les cinc afectades per aquest polèmic canvi en la normativa que el consistori barceloní va anunciar el passat mes d’agost.

La previsió municipal és que les restriccions en l’horari s’apliquin també durant les pròximes setmanes a les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució. Amb les noves mesures, els establiments d’aquests espais del barri barceloní han de recollir cadires i taules a les onze de diumenge a dijous i no a les dotze de la nit com havien fet fins ara. Pel que fa al divendres i al dissabte, l’hora de tancament és a les dotze i no a la una de la matinada.

Segons informa Betevé, l’Ajuntament permetrà que els establiments afectats per aquest avançament de l’horari de tancament de les terrasses puguin col·locar fins a dues taules més a l’espai exterior dels locals des de les vuit del vespre fins al tancament d’aquests. En el cas concret de la plaça de la Revolució, només es donarà permís per posar una taula més durant tot l’horari d’obertura dels negocis.

Quatre zones afectades per les restriccions

Cal recordar que aquestes mesures es van prendre després de comprovar, gràcies als sonòmetres que es van instal·lar en aquestes zones després de la pressió d’alguns grups municipals de l’oposició com ara ERC, que en aquests punts de la Vila de Gràcia se superen folgadament els límits màxims de soroll a la nit. Aquestes restriccions en l’horari d’obertura de les terrasses també s’han d’aplicar en tres zones més de la ciutat: el carrer d’Enric Granados, quatre punts conflictius del districte de Ciutat Vella i dues places i un carrer del districte de Sants-Montjuïc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa