Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tanca la meitat de platges per aglomeracions
  • CA

La Guàrdia Urbana ha hagut de tancar fins a 6 de les 10 platges de Barcelona, la majoria al districte de Sant Martí, aquest diumenge a partir de les quatre del migdia, perquè estaven massa plenes. Fins a les set de la tarda no s’han pogut començar a reobrir, a mesura que els banyistes anaven marxant-ne i baixava el nivell d’ocupació.

Les primeres en tancar accessos han estat Nova Icària i Bogatell. La Mar Bella, l’única on ha onejat bandera groga per un estat de la mar regular, també ha tancat poc després l’entrada a la sorra. A mitja tarda s’hi ha sumat el tancament de les de Sant Martí i Llevant i una de les 4 platges de la Barceloneta, la de Sant Miquel. A dos quarts de vuit del vespre ja havien reobert totes.

En conjunt les platges de Barcelona s’han emplenat força aquest diumenge migdia i tarda. A moltes d’elles s’hi ha fet en algun moment regulació d’accés, és a dir, que només hi podien entrar tantes persones com gent en sortís. A més a més, en una part de la zona de banys del Fòrum està prohibit entrar a l’aigua per obres al dic del recinte portuari.

Tres platges de Sant Martí, tancades per aglomeració / Ajuntament de Barcelona

Canvi de tendència

Com ja va passar la setmana passada, l’afluència s’ha concentrat al litoral nord mentre les populars platges de la Barceloneta s’han mantingut amb una ocupació més baixa. Per exemple la del Somorrostro –davant de l’hospital del Mar– ha estat la platja de sorra més buida de la ciutat durant tota la jornada.

Es tracta d’un canvi de tendència, que obliga a l’Ajuntament de Barcelona a ajustar les mesures de control. En explicar el funcionament de la nova temporada de bany, el consistori havia recomanat a la ciutadania anar precisament a Sant Martí i evitar la Barceloneta, perquè les 4 platges de Ciutat Vella eren les que més s’omplien cada l’estiu. Justament per aquesta tradició, només tenia previst instal·lar tanques de fusta i cordes al perímetre d’aquestes quatre.

La web de platges de l’Ajuntament mostra amb semàfors de colors l’estat de les platges perquè els banyistes puguin dirigir-se directament a les que estan menys plenes quan surten de casa. S’actualitzen cada cinc minuts i mostren 4 graus d’ocupació: baixa, normal, alta o molt alta. El consistori recomana dirigir-se només a les que apareguin amb ocupació baixa o normal per evitar trobar l’accés tancat en arribar-hi. Les webcams ja existents a dalt de les torres Maphre i 18 nous vídeosensors als fanals permeten al consistori controlar en temps real el grau d’ocupació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa