Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca una escola bressol municipal per un cas de Covid-19
  • CA

L’escola bressol municipal Gràcia, al costat de la plaça Lesseps, ha decidit tancar preventivament fins el pròxim 22 de setembre per un cas de coronavirus entre el personal docent. La llar d’infants ha decidit posar en quarantena tot el centre durant una setmana després que una de les educadores donés positiu en una prova PCR. L’activitat es reprendrà el dimecres 23 de setembre.

Dona la circumstància que l’escola bressol Gràcia ja va haver de tancar el passat mes de març perquè una treballadora va donar positiu per coronavirus. Dimarts es va saber que la llar d’infants Petit Montessori, del barri de les Corts, també havia hagut de tancar –en el seu cas durant dues setmanes– perquè un alumne havia donat positiu.

Positiu anterior a l’inici del curs

El protocol municipal per a l’obertura de les escoles de Barcelona incloïa la realització de proves serològiques a tots els equips docents. Segons fonts municipals, el passat 10 de setembre es va detectar un cas a l’escola bressol Gràcia i es va procedir a contrastar-lo amb una prova PCR que finalment ha donat positiu. Tot i això, l’educadora no s’havia incorporat a la feina el dilluns, dia en què començaven les classes, i “no ha tingut contacte amb cap infant ni amb les famílies”, asseguren des de l’Ajuntament.

Tot i això, fonts municipals han reconegut que “l’educadora va mantenir contacte social estret fora de l’àmbit escolar amb altres persones de l’equip”, per la qual cosa l’oficina de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que coordina el treball de Salut i Educació a la capital catalana ha decidit tancar preventivament el centre, la qual cosa suposa posar en quarantena sis grups amb 79 alumnes i 10 educadores.

Mantenir la calma

El departament d’Educació ha comunicat aquest matí que a Barcelona hi ha vuit grups en quarantena per diversos casos de Covid-19, el doble que dimarts. A les dues classes de l’Escola Benjamin Franklin, una de l’Institut Pedralbes i la llar d’infants Petit Montessori, s’hi han afegit un grup dels Jesuïtes de Sant Ignasi, un a l’Escola Diputació i dos més a l’escola bressol de l’hospital Universitari de la Vall d’Hebron.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha fet una valoració positiva del funcionament del protocol de gestió de casos. “Hi haurà aspectes que anirem millorant, però en els casos que s’han detectat fins ara s’ha seguit l’establert”. Cal tenir en compte que només a la ciutat Barcelona hi ha gairebé 320.000 alumnes repartits en un miler de centres educatius, per la qual cosa el nombre de positius és molt baix.

Salut ja va advertit fa uns dies que la tornada a l’escola suposaria un lleuger increment del nombre de positius i per això tant les autoritats sanitàries com les educatives han demanat als centres i a les famílies que mantinguin la calma perquè el degoteig de casos serà constant durant tota la tardor, per la qual cosa hauran d’estar preparats per aplicar els protocols corresponents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa