Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut preveu un repunt del coronavirus per la tornada a l’escola
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu un cert repunt dels indicadors en els propers dies ara que torna tota l’activitat laboral i escolar en aquesta segona quinzena de setembre, però ha afegit que espera que aquest increment sigui “molt suau”. En declaracions a Rac1, ha remarcat que la situació és “molt estable”, amb el risc de rebrot que ha baixat una mica, “imperceptible”, i la velocitat de propagació (Rt), en canvi, que ha pujat.

“Ens queda molta i molta feina”, ha avisat. D’altra banda, Argimon ha reconegut que és “probable” que aquesta mateixa setmana s’anunciï la reducció de la quarantena de 14 a 10 dies, però ha indicat que falten alguns detalls per tancar. Pel que fa als casos de reinfecció, ha confirmat els quatre a Catalunya avançats per l’emissora, i ha opinat que no seran freqüents. Dels quatre hi ha dos metges, un de l’Hospital Trias i Pujol i l’altre de l’Hospital de Palamós.

Situació estable a Barcelona

La ciutat de Barcelona està a punt d’arribar als 30.000 positius per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. La capital catalana encadena dues setmanes consecutives de reducció del nombre de positius, però la bona tendència no pot fer abaixar la guàrdia, segons alerten les autoritats sanitàries. A més, aquesta setmana començaran els cribratges massius al Raval i a la Trinitat Vella per trobar més asimptomàtics.

En relació a la reducció dels dies d’aïllament, els experts no s’acaben de posar d’acord. El cap de Medicina Preventiva de l’hospital Clínic, Antoni Trilla, ha avalat aquest cap de setmana escurçar fins a deu dies la quarantena pels contactes de coronavirus. “Des del punt de vista pràctic, és raonablement segur escurçar el període d’aïllament a deu dies”, va assegurar Trilla en una entrevista a Rac1.

L’epidemiòleg va explicar que només entre un 1% i un 3% dels casos presenten símptomes més enllà dels primers deu dies, un “risc” que es pot assumir perquè és un percentatge “molt petit”. En aquest punt el doctor Trilla dissenteix d’Oriol Mitjà, que s’ha mostrat contrari a la reducció del confinament de positius. “A menys que hi hagi nova informació, caldria mantenir les quarantena de 14 dies”, va dir Mitjà a través de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa