El departament de Salut ha anunciat que farà nous cribratges massius a Barcelona per detectar malalts de Covid-19 asimptomàtics. En concret serà als barris del Raval (Ciutat Vella) i de la Trinitat Vella (Sant Andreu), ja que són els dos barris amb una incidència més gran del virus. En els últims dos mesos, la incidència a la Trinitat Vella ha sigut de 1.442 casos per cada 100.000 habitants, mentre que al Raval ha estat de 622 positius per cada 100.000 habitants.

Segons Salut, que col·labora el Consorci Sanitari de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, “tres quartes parts d’aquests casos es donen en població de menys de 45 anys”, per la qual cosa es faran proves PCR a les seccions censals amb més casos rellevants. En una primera fase ja es van fer cribratges a Torre Baró (Nou Barris) i al Besòs i el Maresme (Sant Martí), on es van detectar gairebé un 3% d’asimptomàtics.

A més , l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha creat una oficina de salut pública per fer “un seguiment dels temes relacionats amb la Covid-19”, des de gestió de dades, rastrejos, control de brots o cribratges, entre altres. L’ASPB també ha reforçat el personal de rastreig per fer trucades i recollir les dades de contactes de cada positiu.

Nou comentari

Comparteix