Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primera llar d’infants que tanca a Barcelona per un positiu de Covid-19
  • CA

La llar d’infants Petit Montessori, al barri de les Corts, s’ha vist obligada a tancar durant dues setmanes perquè un alumne de l’escola bressol ha donat positiu per Covid-19, ha avançat Betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. En total hi ha 20 alumnes en quarantena, segons han explicat a aquest diari fonts del departament d’Educació.

L’Associació Catalana de Llars d’Infants ha explicat que la direcció del centre no ha rebut notícies del departament de Salut fins aquest dilluns. La setmana passada un dels infants va mostrar símptomes i va marxar cap a casa perquè li fessin la prova PCR. Segons el centre, els pares van saber divendres passat que el seu fill era positiu a través de l’aplicació mòbil de Salut.

La llar d’infants ha lamentat la manca d’un protocol clar, ja que es van assabentar del positiu durant el cap de setmana i no van poder contactar amb cap responsable d’Educació perquè els donés instruccions. La direcció va optar per gestionar el cas pel seu compte i va enviar un missatge a totes les famílies per avisar que dilluns no portessin els seus fills a l’escola perquè segurament s’hauria de tancar temporalment.

Curs complicat

La majoria d’escoles bressol privades van començar el curs fa dues setmanes entre fortes mesures higièniques i una gran preocupació per com anirà el curs. La pandèmia ha tingut un impacte molt gran en els seus ingressos i han tornat de l’estiu amb menys alumnes que altres anys.

Segons Educació, a Barcelona ja hi ha quatre grups de convivència confinats per algun cas de coronavirus. L’escola Benjamin Franklin International School, que va obrir l’1 de setembre, té dues classes en quarantena, mentre que també hi ha un grup confinat en un institut i el quart és el de l’escola bressol.

La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, ha recordat que tots els alumnes que estiguin pendents d’una prova PCR no poden tornar a l’escola fins que no tinguin el resultat definitiu per evitar propagar el virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa