Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nit d’aldarulls deixa 74 ferits, 6 detinguts i 250 contenidors cremats a Barcelona
  • CA

Barcelona s’ha llevat avui enmig de les restes de la batalla campal que hi va haver aquest dimarts a la nit entre manifestants i antiavalots de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra després de la protesta contra la sentència de l’1-O, convocada per Òmnium Cultural davant de la Delegació del govern espanyol.

Una moto calcinada al passeig de Gràcia | ACN

foto 3559578

[r:1]

Segons el Servei d’Emergències Mèdiques, ahir es van atendre 74 persones lesionades, 66 dels quals van ser donats d’alta al mateix lloc dels fets. Nonés 8 persones van haver de ser traslladades a un centre sanitari i no consta, de moment, que hi hagués cap cas greu. Els Mossos d’Esquadra han comptat 6 detinguts a la ciutat.

A més, fonts municipals han xifrat en 250 els contenidors que s’han cremat aquesta matinada a Barcelona. 

El passeig de Gràcia, tallat entre el carrer Aragó i la Diagonal a primera hora del matí d'aquest dimecres, l'endemà dels aldarulls posteriors a la protesta per la sentència de l'1-O / A.L.

El passeig de Gràcia, tallat entre el carrer Aragó i la Diagonal a primera hora del matí d’aquest dimecres, l’endemà dels aldarulls posteriors a la protesta per la sentència de l’1-O / A.L.

Un tram del passeig de Gràcia, entre Aragó i Diagonal, es mantenia tallat a primera hora i en altres punts hi havia encara restes de contenidors i altres barricades cremades. Al mateix passeig de Gràcia s’hi podien veure espelmes apagades. Òmnium va demanar als participants que en portessin per homenatjar els presos polítics condemnats pel Suprem.

Una espelma apagada, aquest matí al passeig de Gràcia | Adrià Lizanda

Una espelma apagada, aquest matí al passeig de Gràcia | A. L.

L’olor a cremat regnava aquest matí a la ciutat per sobre de la contaminació. Els carrers que ahir a la nit van ser escenari d’escenes que fins ara s’havien vist a París amb les armilles grogues o a Hong Kong s’han despertat aquest matí amb cicatrius i amb ressaca pels aldarulls. Els treballadors dels serveis de neteja municipals han tingut feina per esborrar els vestigis de la crema de contenidors i de la presència de barricades de foc. 

Una senyal de trànsit arrencada, al passeig de Gràcia | Adrià Lizanda

Una senyal de trànsit arrencada, al passeig de Gràcia | A. L.

La Guàrdia Urbana ha tallat al llarg del matí diversos carrers dels voltants de la delegació del govern espanyol, on ahir al vespre es van concentrar els enfrontaments entre policia i manifestants. El passeig de Gràcia va ser l’epicentre de les escenes més tenses entre agents i manifestants.

Treballadors municipals netegen el passeig de Gràcia | Adrià Lizanda

Treballadors municipals netegen el passeig de Gràcia | A. L.

Al carrer Aragó tres carrils han estat tallats durant una estona per netejar les destrosses. D’igual manera, al carrer Pau Claris dos carrils han estat tallats entre Aragó i Consell de Cent. 

Un semàfor calcinat a la cruïlla entre els carrers Aragó i Pau Claris | Adrià Lizanda

Un semàfor calcinat a la cruïlla entre els carrers Aragó i Pau Claris | A. L.

 

Més notícies
Barricada de foc a prop de la delegació del govern espanyol / D.C.
Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O
Notícia: Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O
Comparteix
La seguda pacífica amb espelmes s'ha escalfat ràpidament: barricades de foc, llançament d'ampolles i càrregues amb bales de goma i projectils de foam
La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O
Notícia: La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O
Comparteix
Alumnes del Jaume Balmes seuen contra la sentència davant d'un dels centres de votació on hi va haver càrregues el dia del referèndum

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a octubre 16, 2019 | 10:40
    JordiP octubre 16, 2019 | 10:40
    Només 6 detinguts? Els tenien rodejats i, només van detenir sis? És que les policies no saben fer la seva feina o és que només estaven per a repartir estopa i fer curses amb els violents? Així, com podrem desemmascarar els infiltrats, els del CNI o els violents professionals? Cal aïllar els violents, retenir-los i entregar-los als Mossos (compte: als Mossos, no als CNP) perquè els passin al jutge. Som gent de pau però no tolerem que ens facin passar pel que no som.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa