La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O

Alumnes del Jaume Balmes seuen contra la sentència davant d'un dels centres de votació on hi va haver càrregues el dia del referèndum

Desenes d’estudiants de l’institut Jaume Balmes s’han assegut davant de la seva escola per fer vaga contra la sentència. En una acció impulsada pel Sindicat d’Estudiants, quatre joves animen els nois a quedar-se fora de les aules. “Si hi ha repressió, no hi ha classes!”, criden.

Cinc alumnes de 4t d’ESO dubten si entrar a classe. “No sabem què fer”, diuen mentre dubten si fer vaga o classe. Finalment, les noies han acabat entrant a l’escola.

El Jaume Balmes va ser un dels centres de votació on hi va haver càrregues de la Policia Nacional el dia del referèndum de l’1-O del 2017 i ha sigut un dels punts on ha arrencat la vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d’Estudiants contra la sentència del judici de l’1-O.

Altres estudiants s’han adherit a la protesta sense pensar-s’ho. Són la Mariona, la Laia, la Malinka, en Marc, en Martí i l’Adrià, alumnes de 2n d’ESO. “La majoria d’estudiants de secundària no podem fer vaga”, admeten. Expliquen que els alumnes hi tenen dret a partir de 4t d’ESO. Tot i així, han volgut participar en la seguda convocada pel Sindicat d’Estudiants.

Estudiants de segon d'ESO, en la seguda de l'IES Jaume Balmes contra la sentència de l'1-O, el primer dia de la vaga d'estudiants de 72 hores / A.L.

Estudiants de segon d’ESO, en la seguda de l’IES Jaume Balmes contra la sentència de l’1-O, el primer dia de la vaga d’estudiants de 72 hores / A.L.

 

Més informació

Nou comentari