Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O
  • CA

Desenes d’estudiants de l’institut Jaume Balmes s’han assegut davant de la seva escola per fer vaga contra la sentència. En una acció impulsada pel Sindicat d’Estudiants, quatre joves animen els nois a quedar-se fora de les aules. “Si hi ha repressió, no hi ha classes!”, criden.

Cinc alumnes de 4t d’ESO dubten si entrar a classe. “No sabem què fer”, diuen mentre dubten si fer vaga o classe. Finalment, les noies han acabat entrant a l’escola.

El Jaume Balmes va ser un dels centres de votació on hi va haver càrregues de la Policia Nacional el dia del referèndum de l’1-O del 2017 i ha sigut un dels punts on ha arrencat la vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d’Estudiants contra la sentència del judici de l’1-O.

Altres estudiants s’han adherit a la protesta sense pensar-s’ho. Són la Mariona, la Laia, la Malinka, en Marc, en Martí i l’Adrià, alumnes de 2n d’ESO. “La majoria d’estudiants de secundària no podem fer vaga”, admeten. Expliquen que els alumnes hi tenen dret a partir de 4t d’ESO. Tot i així, han volgut participar en la seguda convocada pel Sindicat d’Estudiants.

Estudiants de segon d'ESO, en la seguda de l'IES Jaume Balmes contra la sentència de l'1-O, el primer dia de la vaga d'estudiants de 72 hores / A.L.

Estudiants de segon d’ESO, en la seguda de l’IES Jaume Balmes contra la sentència de l’1-O, el primer dia de la vaga d’estudiants de 72 hores / A.L.

 

Més notícies
Barricada de foc a prop de la delegació del govern espanyol / D.C.
Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O
Notícia: Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O
Comparteix
La seguda pacífica amb espelmes s'ha escalfat ràpidament: barricades de foc, llançament d'ampolles i càrregues amb bales de goma i projectils de foam
La nit d’aldarulls deixa 74 ferits, 6 detinguts i 250 contenidors cremats a Barcelona
Notícia: La nit d’aldarulls deixa 74 ferits, 6 detinguts i 250 contenidors cremats a Barcelona
Comparteix
La jornada ha començat amb talls de trànsit i restes de barricades cremades l'endemà de la segona nit de protesta contra la sentència de l'1-O

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa