Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallada la circulació de trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres

Ha tornat a passar. Tal com ha informat Protecció Civil a través de Twitter, la circulació de trens d’alta velocitat ha quedat tallada durant una estona entre Barcelona i Figueres. El servei ha quedat interromput en els dos sentits. Tal com informat els Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, la incidència ha estat provocada per una persona que ha provocat un aldarull. Adif ha explicat que la persona es trobava a les vies. Els Mossos s’han desplaçat fins al lloc dels fets per tal de resoldre la incidència. Protecció Civil, per part seva, ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

Aproximadament 40 minuts després que s’informés de la incidència, s’ha restablert la circulació. Betevé ha indicat que els Mossos han aconseguit immobilitzar la persona que es trobava a les vies i l’han obligat a abandonar-les.

Aquesta no és la primera incidència recentment relacionada amb els trens d’alta velocitat. Aquest dilluns, cinc trens de la línia d’alta velocitat Barcelona – Madrid van quedar aturats fora de les estacions. Tal com va informar Adif, la raó va ser una avaria a l’estació de Vallobar (Osca). Aquesta paràlisi es va allargar durant més d’una hora. Inicialment, Adif va avisar que hi havia retards d’aproximadament 40 minuts entre Barcelona i Saragossa, però més tard, a les 18 hores, la circulació va quedar completament interrompuda. Protecció Civil també va activar el pla Ferrocat en fase de prealerta i Adif va desplegar els seus efectius per tal de solucionar la incidència. Tal com va confirmar fonts d’Adif TOT Barcelona, pocs minuts més tard de les 19 h, es va retornar la circulació a la zona afectada.

95 passatgers atrapats

Un fet similar es va produir a finals del mes de març. Tal com va avisar Protecció Civil, un tren de l’AVE es va avariar dins un túnel i 95 passatgers van quedar atrapats en el seu interior. Els fets es van produir a l’entrada de l’estació de Sants i el tren venia de Figueres. La circulació d’alta velocitat va quedar tallada ambdós sentits. Tal com va informar Renfe, es va enviar un altre tren per enganxar el tren avariat i, d’aquesta manera, portar-lo fins a l’estació de Sants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa