La T-Mobilitat, el sistema digital de títols de transport amb tecnologia sense contacte, s’estén a les corones 4, 5 i 6 de l’àrea de Barcelona de les línies de tren de Rodalies-Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat, segons ha informat l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM). Fins ara, amb la T-mobilitat es podia viatjar entre els municipis ubicats a les corones 1, 2 i 3.

Amb la variació, els usuaris de 54 estacions dels dos operadors tindran la possibilitat fer servir la targeta de validació en lloc dels bitllets de cartó habituals. Queden fora, de moment les estacions de les línies de Rodalies situades a la corona 7, al Ripollès, no estan encara preparades per validar amb el nou sistema.

Les sis corones tarifàries de l’ATM de Barcelona

Així doncs, la T-mobilitat permet recórrer ja tot l’àmbit ferroviari de les sis corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes d’FGC i Rodalies, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana.

Ara, els usuaris dels trens de Renfe tindran la possibilitat d’anar amb la T-Mobilitat des de Barcelona fins al Penedès, l’Anoia, el Bages, Osona i la Selva.

En el cas de Ferrocarrils, suposa que es podrà fer utilitzar la T-Mobilitat des de les estacions de La Beguda fins a Igualada; i des de l’Aeri de Montserrat fins a Manresa Baixador.

Pel que fa als títols, estan inclosos tots els que actualment ofereix l’ATM de Barcelona, però ampliats fins a la corona 6, és a dir: T-casual d’1 a 6 zones; T-usual d’1 a 6 zones; T-jove d’1 a 6 zones; T-usual i T-jove FM/FN d’1 a 6 zones; i T-familiar d’1 a 6 zones.

Transbordaments a serveis de busos

Les persones que necessiten fer transbordaments a serveis de busos han de fer servir els títols del sistema magnètic, el tradicional, a excepció de la primera corona. “Les companyies de bus d’aquestes zones s’aniran afegint aviat de manera gradual”, informa l’ATM. Els títols adquirits amb el sistema T-mobilitat també gaudeixen de la mateixa bonificació per combatre els efectes de la inflació, en vigor des de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa