Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Pare Manyanet, envoltat d’espelmes per l’alumna que es va suïcidar
  • CA

El centre escolar Jesús Maria i Josep – Manyanet Sant Andreu ha aparegut el primer dia del curs envoltat d’espelmes vermelles i cors en record de la Kira, l’alumna de 15 anys que es va suïcidar l’any passat després d’haver-hi indicis d’haver patit assetjament a l’escola. Després d’haver fet una crida a les xarxes socials, un parell de famílies s’han apropat a decorar l’entorn del centre per homanatjar l’adolescent que va morir el passat 19 de maig. Han col·locat espelmes a terra i han enganxat cors a la tanca que encercla l’escola.

Espelmes per la Kira, la nena de 15 anys que es va suïcidar el curs passat a Sant Andreu / Cedida
Espelmes per la Kira, la nena de 15 anys que es va suïcidar el curs passat a Sant Andreu / Cedida

El cas de la Kira va encendre totes les alarmes de l’administració. Van obrir investigacions els Mossos d’Esquadra, el Síndic de Greuges de Catalunya i el departament d’Educació de la Generalitat. L’objectiu principal era establir si hi havia alguna mena de relació entre el que passava al col·legi, i com s’hauria gestionat per part de la institució, i el suïcidi de l’adolescent. La família, de fet, el passat juliol encara feia una crida a la col·laboració per si algú podia ajudar a demostrar l’assetjament que hauria patit la nena de 15 anys. També reclamaven “evitar el soroll a les xarxes”.

Precisament aquest últim detall és un dels punts que amb més insistència ha esmentat la direcció del col·legi en un comunicat adreçat a les famílies els últims dies: el paper de les xarxes socials al voltant del cas. De fet, una cosa no s’entendria sense l’altra. El suïcidi de la Kira va saltar als mitjans de comunicació a través d’un fil de tuits del periodista David Vidal. Allò va portar, alhora, a que diverses persones comentessin altres experiències d’indignació amb el mateix centre i que s’arribessin a fer acusacions per negligència.

En aquest sentit, el comunicat recent emès per la direcció de l’escola prova de situar-se entremig d’aquest embolic. D’una banda, nega qualsevol ocultació d’informació i defensa que s’està tenint una plena col·laboració amb les autoritats competents. Sobre les acusacions a les xarxes socials, el text adverteix explícitament que no entraran a respondre-hi però que es reserven l’opció de “passar a l’àmbit judicial si, arribat el moment, es fa necessari per defensar l’honorabilitat i professionalitat” dels docents, els religiosos i les famílies. D’altra banda, el comunicat també estèn la mà a aquells que tinguin “proves objectives” de les afirmacions contra el col·legi perquè així puguin actuar “de manera correcta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa