Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen el suïcidi d’una nena de 15 anys i el possible vincle amb l’assetjament escolar

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pel suïcidi d’una nena de 15 anys, alumna del col·legi catòlic Jesús Maria i Josep – Manyanet Sant Andreu. Segons han confirmat fonts policials al TOT Barcelona, els agents d’investigació estan treballant per aplegar tota la informació possible al voltant del cas amb la intenció de crear un mapa de la situació que es farà arribar als jutjats. A partir de llavors, la instància judicial decidirà si hi ha indicis suficients per iniciar un procés per una possible responsabilitat penal o civil de l’escola al voltant de la mort d’aquesta adolescent.

En paral·lel, el Síndic de Greuges de Catalunya ha obert un expedient que té a veure amb el possible cas d’assejtament escolar que la nena patia al col·legi i la gestió que se n’hauria fet des del centre, segons han confirmat fonts de la institució a aquest diari. La seva investigació s’ha iniciat també recentment i, de moment, es reserven els detalls de les indagacions inicials.

El cas el va destapar el periodista David Vidal en un fil a Twitter. En el seu comunicat, detallava la manca de sorpresa per “un relat esgarrifós” que relaciona directament amb el centre escolar. “Escola tòxica, discriminatòria, n’havíem tret pel mateix els meus fills”, arriba a apuntat el periodista. De fet, tant ell com altres usuaris que han comentat la seva publicació assenyalen que coneixen diversos casos d’assetjament escolar i de manca d’una resposta responsable per part del col·legi. “Protocols incompatibles amb la protecció i els drets dels menors”, resol David Vidal.

L’associació de mares i pares d’alumnes de l’escola prefereix, a hores d’ara, no fer cap mena de declaració al respecte. Així mateix, el col·legi ha designat un portaveu que treballa amb els mitjans però que, a hores d’ara, encara no ha fet cap comentari sobre el tema.

Mentrestant, els Mossos detallen que ho estan investigant d’ofici i que no els ha arribat cap denúncia formal tot i que han tingut contacte amb la família de la nena que es va suïcidar.

Mentre alguns pares que avui s’han apropat al col·legi es plantegen demanar explicacions a la direcció, d’altres intenten treure-li ferro i reclamen prudència en els judicis de valor. Treballadors de l’escola eviten fer declaracions, però expliquen que senten que la institució està sent atacada sense que s’hagin mostrat proves clares que ho justifiquin. Alguns alumnes, per la seva part, lamenten que la direcció “fes com si res” després del suïcidi de la seva companya.

El mateix col·legi, investigat per un altre cas

La situació s’ha fet pública poc després que, recentment, el mateix col·legi Jesús Maria i Josep fos investigat per la gestió que va fer arran del descobriment de material de pornografia infantil a l’ordinador d’un capellà de la congregació. En aquell cas, un informàtic del col·legi va trobar 39 gigues de fotografies i vídeos pedófils i ho va denunciar als Mossos. La resposta de l’escola, però, va ser obrir un expedient a l’informàtic que ho va denunciar i el van arribar a amenaçar amb una querella. Davant d’això, la conselleria d’Educació va obrir una investigació per analitzar el comportament del centre escolar i detectar si s’havia produït mala praxi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa