Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“¡Somos 4 gatos!”: la frustració dels manifestants espanyolistes a la Bonanova
  • CA

La manifestació espanyolista d’avui al passeig de la Bonanova amb carrer Ganduxer, convocada a la mateixa hora que una protesta de col·lectius anticapitalistes que tenia lloc a quatre minuts a peu, ha començat amb frustració. “¡Somos 4 gatos!”, es queixava l’Alicia, que havia acudit a la concentració espanyolista contra la gestió del govern de Pedro Sánchez.

L’Alicia es lamentava ja que, segons ella, haurien d’haver estat molts més. “Hauríem de ser 5.000”, deia, convençuda. Recordava les mobilitzacions a altres ciutats de l’Estat per exposar que, a diferència de a Barcelona, s’hi havien aplegat més persones. “Sempre ens passa el mateix”, afegia. “Ells [amb referència als independentistes] mobilitzen més”.

La frustració ha deixat pas a la tensió quan la concentració anticapitalista s’ha apropat a l’espanyolista. “Aquesta crisi la pagaran els pijos!”, cridaven els anticapitalistes, que ahir ja van convocar concentracions. “Vosaltres teniu la paguita“, responien els espanyolistes.

La protesta espanyolista ha aplegat unes 300 persones, un nombre que l’Alicia trobava insuficient. Els crits que més s’hi han sentit eren “¡libertad!” i “¡dimisión!”, amb referència al govern estatal. Els presents feien servir diversos objectes per emular la cassolada que, des de fa dies, fan al barri de Salamanca de Madrid. Alguns feien servir cassoles, però d’altres optaven per tasses. Una senyora ha picat la seva tassa amb una cullera amb tanta insistència que l’ha acabat trencant.

La tassa trencada per una senyora que la picava amb una cullera / A. L.

La concentració espanyolista, on la majoria d’assistents portaven mascareta, ha estat estàtica a excepció d’uns pocs que es movien. L’únic supòsit en què es poden fer manifestacions és si hi ha moviment. Aquest migdia fonts dels Mossos d’Esquadra recordaven que les manifestacions estan prohibides en el marc de l’estat d’alarma i que avui vetllarien per la seguretat ciutadana i per evitar riscos per a la salut.

Els anticapitalistes, que s’han citat la plaça Bonanova, han acabat dirigint-se a on estaven els espanyolistes. De camí, mostraven pancartes amb missatges com “Fuck Covidtalism” i cridaven “fora, feixistes, dels nostres barris”. “I així, així: ni un pas enrere. Contra el capital, acció directa!”, exclamaven també.

Quan s’han situat a uns 100 metres dels espanyolistes, les unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) s’ha desplegat per establir un cordó policial i per encapsular els anticapitalistes. Mentrestant, algun assistent de la protesta de signe contrari s’apropava per increpar els anticapitalistes, que responien amb insults.

Els afectats col·laterals per les dues manifestacions han estat els runners, que aprofitaven la franja de llibertat nocturna per exercitar-se. El cordó de la policia catalana els impedia seguir pel passeig Bonanova i els obligava a canviar de ruta, cosa que feia enfadar un runners que exigia passar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa