Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Espanyolistes i anticapitalistes es manifesten a la mateixa hora al mateix barri
  • CA

Tot i que protestaran contra els mateixos, ho faran des de posicions polítiques oposades. Anticapitalistes i espanyolistes han convocat per a aquest vespres concentracions al barri de Sant Gervasi-Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi) per clamar contra la gestió governamental de la crisi del coronavirus.

Pel que fa als espanyolistes, criden els seus partidaris a manifestar-se avui a les 20 hores sota el lema “Barcelona dice basta!”. La modalitat que han escollit és la cassolada i el “passeig legal”. Fonts dels Mossos d’Esquadra recorden que no estan permeses les concentracions en el marc de l’estat d’alarma.

El punt de convocatòria dels espanyolistes és al cruïlla entre el passeig Bonanova i el carrer Ganduxer. “Porta la teva bandera”, anima el cartell de la protesta als assistents. La convocatòria ha estat difosa a través de xarxes socials però cap entitat se l’atribueix.

A la mateixa hora, a les 20 hores, entitats anticapitalistes convoquen una manifestació a diversos punts de Barcelona, a les quals s’ha sumat també Sabadell. Fonts d’Arran, que s’ha adherit a la reivindicació, indiquen que les d’avui seran protestes que donaran continuïtat a les convocades ahir, que van acabar amb una detinguda a Gràcia. “La vida abans que el capital” és la crida que fan els convocants, que són de l’àmbit local, segons fonts d’Arran.

El punt que s’espera més conflictiu és el de la Bonanova. Els anticapitalistes es concentraran a la plaça Bonanova, a quatre minuts a peu del punt on es manifestaran els espanyolistes. Fonts de la policia catalana apunten que, com sempre que es té coneixement d’una manifestació, es prepararà un dispositiu de seguretat. Insisteixen que en el context actual no estan permeses les protestes i que aquest vespre vetllaran per la seguretat ciutadana i pel compliment de les restriccions per l’estat d’alarma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa