Sis mesos de presó per agredir els Mossos durant una protesta el 2018

Josant V., condemnat per uns fets que van tenir lloc durant el consell de ministres del 21-D d'aquell any

El jutjat penal número 26 de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i a una multa de 600 euros un manifestant per agredir els Mossos d’Esquadra durant les protestes contra el consell de ministres celebrat a Barcelona el 21 de desembre del 2018. El jutge considera que Josant V., veí de Vilanova i la Geltrú, és autor d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, d’un delicte lleu de lesions i d’un delicte lleu de danys.

Pels delictes de danys i lesions també l’obliga a pagar una indemnització de 568,77 euros per a l’agent que va fer caure a terra i 210,88 euros per al departament d’Interior per pagar un intercomunicador trencat. El grup de suport a Josant ha criticat la condemna i ha advertit de les “nombroses contradiccions” dels Mossos durant el judici.

El magistrat ha considerat provat que el condemnat va participar amb entre 200 i 300 persones en el tall a la ronda Litoral que hi va haver a partir de les 6 de la matinada per impedir la celebració del Consell de Ministres.

També indica que els Mossos van aconseguir obrir un carril i que ell, al costat d’un grupet dels manifestants, va intentar tornar a tallar la ronda. En aquest moment, segons la sentència, va escometre un agent dels Mossos fent-li “dos cops consecutius al pit”, i s’hi va abalançar “amb el cap i amb els punys colpejant-lo al pit”. Un caporal dels Mossos va acudir en auxili del company, i el condemnat també el va abordar agafant-lo de l’armilla i arrencant-li l’intercomunicador que la sentència l’obliga a pagar.

El text relata les accions posteriors de més agents per reduir el condemnat i les lesions que un dels agents va sofrir durant el transcurs d’aquest fet. La “coincidència” de les manifestacions dels agents implicats durant el judici i la “dada objectiva” que suposa l’informe mèdic sobre les lesions d’un dels policies “dissipen qualsevol dubte sobre la realitat del que va passar les primeres hores del 21 de desembre del 2018”, afirma el jutge.

Un jove de 23 anys, l’Arnau, va ser condemnat el març de l’any passat per fer caure un agent de la Brigada Mòbil (Brimo). En el seu cas, el jutjat el va sentenciar a gairebé dos anys de presó.

Més informació

Nou comentari