Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé dos anys de presó per fer caure un Brimo a una manifestació

L’Arnau ha estat condemnat a un any i 11 mesos de presó per, presumptament, fer caure un agent de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació del 21D de 2018 contra el consell de ministres a Barcelona. Així ho ha anunciat Alerta Solidària, que portava el cas del jove de 23 anys. L’advocat del col·lectiu que defensa el jove, Jordi Busquets, va mostrar vídeos en què es veia que la caiguda de l’agent va ser fortuïta i que l’Arnau no hi va tenir res a veure.

Tot i així, la sentència emesa per l’Audiència de Barcelona dona credibilitat al testimoni de dos Brimo i en treu al de l’acusat. “(Una declaració) a què concedim credibilitat especial per ser testimoni directe dels fets i haver participat en la detenció de l’acusat”, diu la sentència, a què ha tingut accés el TOT Barcelona. La sentència trasllada que l’Arnau formava part d’un dels grups que “alterava l’ordre públic i posava en perill la circulació de persones i vehicles”. 

També culpa l’acusat d’agafar per l’uniforme l’agent amb TIP 5887 “arrossegant-lo fins aconseguir que perdés l’equilibri”. Els tres magistrats recorden que l’agent que va caure a terra, que no va declarar al judici perquè estava a Xile fent formació als antiavalots xilens, no va patir ferides. En el moment de la topada, que es va donar al carrer Fusteria amb carrer Mercè, l’agent dels Mossos que va testificar va relatar que l’acusat va arrossegar el Brimo cap als manifestants i el va fer caure.

La cara tapada i la roba negra, proves contra l’acusat

El tribunal ressalta que el policia que va veure els fets va narrar de forma “contundent, clara i sense fissures l’escenari de trencament de la convivència i de violència en grup”. Respecte a la declaració de l’Arnau, que va argumentar que pretenia protestar de forma pacífica i no intentava boicotejar el consell de ministres, l’Audiència considera que menteix. Per justificar-ho fan referència a la indumentària del jove, que anava de negre i amb la cara tapada. “Si la seva pretensió hagués estat la de protestar senzillament, ni hauria estat en la primera línia de confrontació amb els agents ni, molt menys, hauria lluït aquella indumentària orientada a no ser reconegut”, diu el tribunal a la sentència. 

La fiscal demanava ​fins a quatre anys de presó per a ell, tot i que finalment la sentència condemna l’Arnau a 1 any i tres mesos de presó per desordres públics i vuit mesos per atemptat contra l’autoritat. “La sentència contra l’Arnau és l’evidència que res ha canviat en la realitat repressiva en què l’estat espanyol ens vol sotmetre”, es queixen Alerta Solidària i el grup de suport a l’Arnau.

Aquesta és la tercera sentència de casos vinculats a la protesta del 21D. L’advocat del jove condemnat ha avançat que estudia recórrer la sentència. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ros a març 11, 2020 | 18:37
    Ros març 11, 2020 | 18:37
    Res ha canviat en la realitat repressiva en què l'estat espanyol ens vol sotmetre.
  2. Icona del comentari de: Domènec a març 12, 2020 | 23:22
    Domènec març 12, 2020 | 23:22
    Que son de mantega aquest energùmens de la Brimo ? Van vestits d'astronàutes, armats (per cert tb amb la cara tapada) i per postres tenen el recolzament dels poders "fàstics" de l'estat. Nomès els i falta l'intercecció divina. Apa aneu a cagar a la via analfabets !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa