Els sindicats policials temen més ‘botellons’ a la Mercè: “Serà la bomba”

Temen nous aldarulls i carreguen contra els partits perquè creuen que no fan prou costat als agents

Els recents aldarulls a la Universitat Autònoma de Barcelona i a Tiana en concentracions multitudinàries per beure al carrer fa témer els sindicats policials que les agressions contra els agents es reprodueixin a Barcelona a finals d’aquesta setmana, coincidint amb la Festa Major de la Mercè. Amb el precedents dels amuntegaments i els incidents que van dur a disgregar aglomeracions a carrers i places plenes durant les festes major de Gràcia i Sants a l’agost, els sindicats FEPOL i USPC han advertit contra uns fets que descriuen com una escalada d’atacs contra els cossos policials.

“La Mercè serà la bomba”, tem Alberto Palacio, membre d’USPAC, en declaracions a Catalunya Ràdio. “Sembla que sigui un videojoc pels joves que fan botellón: drogar-se beure i agredir la policia. Ens preocupa i molt”, ha assenyalat Palacio.

FEPOL ha coincidit en el diagnòstic. El portaveu del sindicat, Toni Castejón, acusa els partits polítics d'”inacció” perquè, al seu parer, no fan prou costat als antiavalots i als agents que els toca el rebre i deslegitimar les agressions. “S’ha normalitzat que es llancin ampolles i de tot als antiavalots i als agents. No s’ha criminalitzat i es criticava més els policies que no els agressors. Això ha quallat i ara ho paguem”, ha manifestat Castejón a Catalunya Ràdio.

Més informació

Comentaris

    Octubrista 20/09/2021 10:27 pm
    "botellons" és catanyol del més fastigós (igual que botellots). Trompa, entrompada, turca, borratxera, pítima, torradora ( en grup, col·lectiva, grupal...) A Vilaweb en diuen "macroentrompada" i en algunas llocs del País Valencià Sant Roro

Nou comentari