Colau reclama la reobertura de l’oci nocturn abans de la Mercè

En una entrevista a ‘El Periódico’, l’alcaldessa vol evitar que es repeteixin els incidents de les festes de Sants

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a reclamar a la Generalitat que reobri l’oci nocturn abans de les festes de la Mercè, que comencen el pròxim cap de setmana. En una entrevista a El Periódico, Colau alerta que “no és només un problema de la Mercè” i que a tot Catalunya els botellots són un problema creixent per a molts ajuntaments. L’alcaldessa ha assegurat que no es tracta de “polemitzar” amb les mesures sanitàries, sinó de trobar la manera que l’oci nocturn pugui obrir amb seguretat.

“La gent té ganes de sortir i recuperar la vida social”, reconeix Colau. “Demanem que s’estudiï obrir d’alguna manera l’oci nocturn”. L’Ajuntament de Barcelona espera que amb l’obertura de les discoteques baixi la pressió sobre la ciutat, ja que permetria “descongestionar tota l’àrea metropolitana” i evitar un “efecte crida” per la Mercè. L’alcaldessa recorda que després de l’aixecament del toc de queda i de les limitacions a les reunions socials i amb més del 70% de la població vacunada, s’ha enviat “el missatge que gairebé podem fer vida normal amb mascareta”.

Els botellots han tornat a omplir Barcelona / Jordi Play

Dispositiu conjunt

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana preparen un dispositiu especial per les festes de la Mercè, que té programats més d’un centenar de concerts. Les activitats oficials s’acaben a les 00.30 i l’Ajuntament tem que siguin un reclam per als botellots. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va reconèixer fa uns dies que la gestió de les festes de la Mercè en plena desescalada presenta “dificultats” per als cossos de seguretat.

La màxima prioritat és evitar que es repeteixin els incidents de les festes de Gràcia i Sants. Els botellots i les festes al carrer es repeteixen per tota la ciutat des de fa setmanes i ningú acaba de saber molt bé com gestionar-ho. La combinació de dispositius de saturació per evitar que es formin aglomeracions amb els desallotjaments dels punts que ja s’han descontrolat és el millor a què s’ha arribat. Però n’hi ha molts i atrauen cada vegada més gent.

Comentaris

  Anònim 20/09/2021 12:18 am
  Jo reclamo la dimissió de la Colau abans Barcelona no faci més fàstic del que ja fa
  bs 20/09/2021 8:42 am
  fora comunspudents, fora la truja colaua inútil botiflera mentidera populista
  no em barrufa 20/09/2021 9:48 am
  Que els actes acabin a les 21:00 i ja veuràs com hi ha menys botellones...

Nou comentari