Un sindicat denuncia a l’Ajuntament per “la manca de mesures d’autoprotecció” de la Urbana

CSIF considera que hi ha "manca de protocol de coordinació específic per a la situació actual d'emergència”

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat, davant Inspecció de Treball, a l’Ajuntament de Barcelona per “la manca de mesures d’autoprotecció” de la Guàrdia Urbana “davant la situació d’estat d’alarma que s’està vivint actualment pel coronavirus”.

CSIF acusa a l’Ajuntament de no complir “amb el deure de vetllar per la seguretat i salut dels seus empleats”. El sindicat considera que hi ha escassetat d’EPIs, els anomenats Equips de Protecció Individual i que provoca que els agents estiguin, segons CSIF, “exposats a un alt risc de contagi i propagació del coronavirus”. A més consideren que hi ha “manca de protocol de coordinació específic per a la situació actual d’emergència”.

A part de la falta d’Equips de Protecció Individual, el sindicat parla de “la insuficiència d’hidrogels i la prohibició d’usar màscares protectores en casos determinats”: “Estan coaccionant als agents, sota l’amenaça d’obrir-los expedients disciplinaris, si usen màscares durant el servei, com a mesura preventiva, prohibint-los de facto l’ús de les mateixa, encara que siguin propietat dels agents”, lamenten.

És per això que el sindicat demana “de forma urgent” que hi hagi “un pla de contenció d’acord amb l’actual situació d’emergència i lliuri els materials de protecció bàsics de forma imminent”.

Més informació

Nou comentari