Simón, optimista amb el rebrot de Barcelona: està “progressivament estabilitzant-se”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, s’ha mostrat optimista amb l’evolució del rebrot de coronavirus a Barcelona. La capital catalana ha reduït el risc de contagi, però encara és força desigual per districtes.

En roda de premsa aquest dilluns, ha considerat que la situació està “progressivament estabilitzant-se”. Ha opinat que les mesures per controlar els brots a Catalunya “estan tenint efecte” i “es va controlant el problema”. A Lleida hi ha una “clara estabilització i fins i tot un descens”, ha celebrat.

Simón ha remarcat que la Generalitat ha adoptat “mesures molt importants” i, sobre la possibilitat de relaxar-les, ha dit que a zones “d’alt risc” com l’àrea metropolitana de Barcelona així com a Madrid “sempre és millor excedir-se una mica que quedar-se curt”. Pel que fa al conjunt de l’Estat, Simón ha dit que hi ha 560 brots actius. Segons el responsable del Ministeri de Sanitat, la situació a Espanya “no és especialment greu” però ha avisat d’un “increment progressiu”.

Les autoritats sanitàries segueixen “amb moltíssima atenció” l’evolució dels brots per valorar la necessitat de “prendre mesures més importants” o haver-ne de “coordinar entre CCAA”. Tot i això, Simón ha apuntat que perquè es torni a declarar l’estat d’alarma hi ha d’haver un “grau de transmissió comunitària no ben controlat en un territori suficientment ampli”.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu de vianants pel front marítim, durant l'estiu / David Zorrakino (Europa Press)

El risc de rebrot és més alt a Ciutat Vella i Sant Martí

La zona de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó ha passat de ser la que registrava més percentatge de positius per coronavirus a la que en comptabilitza menys, les últimes setmanes
Panoràmica de la ciutat de Barcelona / Jordi Play

Un de cada 80 barcelonins ja ha donat positiu per Covid-19 durant la pandèmia

Més de 20.000 veïns de Barcelona són casos confirmats de coronavirus via PCR
Un avió de Vueling en imatge d'arxiu / Airbus

Bèlgica prohibeix viatjar a Barcelona

El govern belga, a més, requereix que tots els ciutadans que tornin de la capital catalana facin quarentena obligatòria
Manel Escobar, director clínic de diagnòstic per la imatge de l'hospital Vall d'Hebron ensenyant la nova eina d'anàlisi de TAC pulmonars per detectar covid-19 / ACN

El Clínic redueix un 50% la mortalitat de pacients amb Covid gràcies a una eina informàtica

L’hospital barceloní espera poder personalitzar el tractament en funció de cada cas