Simón, optimista amb el rebrot de Barcelona: està “progressivament estabilitzant-se”

El director del CCAES avala que no es relaxin encara les restriccions

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, s’ha mostrat optimista amb l’evolució del rebrot de coronavirus a Barcelona. La capital catalana ha reduït el risc de contagi, però encara és força desigual per districtes.

En roda de premsa aquest dilluns, ha considerat que la situació està “progressivament estabilitzant-se”. Ha opinat que les mesures per controlar els brots a Catalunya “estan tenint efecte” i “es va controlant el problema”. A Lleida hi ha una “clara estabilització i fins i tot un descens”, ha celebrat.

Simón ha remarcat que la Generalitat ha adoptat “mesures molt importants” i, sobre la possibilitat de relaxar-les, ha dit que a zones “d’alt risc” com l’àrea metropolitana de Barcelona així com a Madrid “sempre és millor excedir-se una mica que quedar-se curt”. Pel que fa al conjunt de l’Estat, Simón ha dit que hi ha 560 brots actius. Segons el responsable del Ministeri de Sanitat, la situació a Espanya “no és especialment greu” però ha avisat d’un “increment progressiu”.

Les autoritats sanitàries segueixen “amb moltíssima atenció” l’evolució dels brots per valorar la necessitat de “prendre mesures més importants” o haver-ne de “coordinar entre CCAA”. Tot i això, Simón ha apuntat que perquè es torni a declarar l’estat d’alarma hi ha d’haver un “grau de transmissió comunitària no ben controlat en un territori suficientment ampli”.

Més informació

Nou comentari