Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El risc de rebrot és més alt a Ciutat Vella i Sant Martí

Les dades que publica una nova web llançada pel departament de Salut mostren el detall de com està sent la gestió sanitària de la Covid-19 a Barcelona. S’actualitza dia a dia i es pot comparar per zones. Tant és així que fins i tot es pot saber a quin sector de la ciutat hi ha més possibilitats que augmentin de manera accenctuada els casos de coronavirus. Segons aquestes dades, la zona on això és més probable que passi és la del litoral, que aplega els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

Ho registra una estadística anomenada “risc de rebrot” o “índex de creixement potencial”. En el cas de l’Àrea Integral de Salut (AIS) de la Barcelona Litoral Mar aquest indicador arriba als 249 punts, mentre que a la zona Nord –Nou Barris, la part alta d’Horta-Guinardó i Sant Andreu, sobretot– es queda en 220 i la zona Esquerra –Les Corts, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i la part esquerra de l’Eixample, especialment– en 214.

De manera clara, però, on hi ha una situació més controlada pel que fa a un possible augment sobtat de casos positius és la denominada Barcelona Dreta, que aplega el gruix del districte de Gràcia, la part baixa d’Horta-Guinardó i la Dreta de l’Eixample. En aquest sector barceloní el risc de rebrot és únicament del 150 punts –un 40% menys de possibilitats que en la zona del litoral barceloní.

A més del risc de rebrot calculat amb paràmetres sanitaris, també es pot veure a la nova web el percentatge de proves PCR a la població que han sortit amb resultat positiu, tant per setmanes com una estadística acumulada des de l’inici de la pandèmia. Així, es veuen alguns detalls que criden l’atenció.

Menys percentatge de positius al nord

Un d’ells és la situació a la Barcelona Nord, on sembla que s’ha aconseguit rebaixar el nombre de nous positius en comparació a altres punts de la ciutat. Així ho apunta el fet que, si bé la dada acumulada des del març fins al juliol mostra que va ser la zona on més percentatge de població ha resultat malalta quan se li feia la prova –un 11,51%–, les últimes setmanes registren unes taxes d’infectats notablement més baixes que els sectors litoral o esquerre de Barcelona. D’aquesta manera, s’ha invertit la situació a Nou Barris, Sant Andreu i la part alta d’Horta-Guinardó i ja no són el sector de la ciutat que acumula més percentatge de positius, sinó tot el contrari. La mitjana de les últimes tres setmanes, de fet, apunta que és la zona que ha registrat la taxa més baixa de malalts per coronavirus com a resultat de les PCR.

Tanmateix, pel que fa a la situació dels infectats que requereixen hospitalització, la zona que registra més veïns que encara són a l’UCI és la Barcelona Nord. En té registrats 9 casos, a hores d’ara. Les altres zones de la ciutat oscil·len entre els 2 o 3 casos, en canvi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa