Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El comiat d’un símbol: retiren el cap de moltó del Camp de la Creu

L’antic barri del Camp de la Creu perdrà un símbol. Tal com es va explicar aquest dimarts al plenari del districte de les Corts, aquest dijous es retira el cap de moltó que es troba a la finca del carrer Montnegre, 44-46, per portar-lo fins a l’Arxiu de les Corts. La raó? Perquè no es perdi amb l’enderroc que està previst fer de l’edifici on es troba. Tal com ha detallat el regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, en el mateix plenari s’ha encarregat a una brigada especial que faci la retirada per tal de respectar al màxim els elements patrimonials.

Per part seva, la plataforma veïnal Salvem el Camp de la Creu-Colònia Castells ha criticat a Twitter que s’estigui preparant aquest enderroc pocs dies abans de la Festa Major de les Corts. També que no es pugui veure el cap de moltó, “un dels símbols més significatius del barri”, durant la festa popular. Davant d’aquesta situació, la plataforma ha organitzat dos actes per al pròxim 9 d’octubre per reivindicar la memòria col·lectiva del barri que, tal com han dit, uneix el veïnat.

La plataforma veïnal critica a Janet Sanz

D’altra banda, la plataforma veïnal també ha denunciat que la decisió d’enderrocar aquest “edifici centenari” va tenir lloc el mateix dia que la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va anunciar a Twitter que el Plenari del Consell Municipal havia aprovat definitivament una ordenança que permetia controlar més els enderrocs amb l’objectiu de protegir el patrimoni. Fins a l’aprovació de la mesura, només calia fer un comunicat per enderrocar un edifici no protegit. Ara, però, s’haurà de tramitar una llicència i presentar un informe sobre la seva memòria història. A partir d’això, l’Ajuntament avaluarà si en l’edifici que es vol enderrocar hi ha elements amb valor patrimonial.

Tornant al cap de moltó, betevé ha afegit que, segona ha confirmat a través de l’hemeroteca, fa temps hi havia una carnisseria al carrer on es troba. Això va deduir que aquest símbol fos un reclam comercial o una commemoració als mateixos carnissers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa