Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desapareix la placa modernista històrica d’una estació de metro barcelonina

L’estació de metro d’Urquinaona ha perdut una de les seves icòniques plaques modernistes. El rètol històric d’un dels accessos d’aquesta aturada barcelonina va desaparèixer fa unes setmanes sense deixar rastre i encara no ha pogut ser reposat.

La veu d’alarma la van donar diversos usuaris, que fa setmanes que van denunciar a través de les xarxes socials la desaparició d’algunes de les lletres d’aquesta placa modernista. Segons ha avançat Betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja té preparada la rèplica del rètol i la previsió és que es pugui reposar durant aquest mes d’octubre.

Fonts de TMB han apuntat que tenen constància de la desaparició de la placa des de fa un temps i que, des que es va detectar el robatori, la companyia ha treballat per poder tenir enllestida la rèplica que substituirà el rètol sostret. Pel que fa al parador de la placa robada, les mateixes veus asseguren no tenir constància de més informació al respecte i apunten que no s’ha posat una denúncia per tal d’investigar aquesta desaparició.

Peces com el rètol ara sostret són relíquies de les antigues instal·lacions del metro de la capital catalana. Des de principis del segle XX, l’administració ha anat substituint les diferents plaques i l’estructura de ferro que les sosté per altres elements més moderns que no suposen un perill per a la seguretat, ja que alguna d’aquestes estructures estaven en molt mal estat.

Rètol en venda a preu d’or

Precisament, un rètol antic de la xarxa de metro va aparèixer recentment en una subhasta a Wallapop. La peça s’oferia per un import de sortida de 900 euros, un preu propi d’una peça de col·leccionista i elevat en comparació amb altres vestigis del metro que han acabat subhastant-se a internet. Es tracta d’un antic cartell de la parada de Fabra i Puig, amb el clàssic rombe de contorn vermell, interior blanc i el nom de l’estació sobre fons blau.

En aquest cas, és tracta d’un prototip en desús des de fa dècades, introbable ja en la xarxa del suburbà barceloní. Un altre indici que acredita que és una placa obsoleta és que el nom de l’estació figura en castellà, amb la conjunció y en comptes de la i normativa en català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa