Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Setge municipal als bicitaxis en la represa turística
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que intensifica la vigilància dels bicitaxis, ara que es reactiva el mercat turístic a la ciutat. En cinc mesos, de gener a abril, ha interposat 588 denúncies a vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes d’ús comercial, ha detallat en roda de premsa els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Albert Batlle.

La majoria de les denúncies (326) han estat per no tenir els permisos en regla i la resta (253) per aparcar malament. A més, 255 vehicles compartits i 35 bicitaxis han estat ja retirats del carrer i ingressats al dipòsit municipal el 2021. D’altra banda, el consistori ha començat els treballs tècnics amb la DGT per fixar requisits d’obligat compliment per als bicitaxis. També preveu demanar a la Generalitat que creï un marc legal específic.

No agraden a l’Ajuntament

Batlle ha assegurat que aquests vehicles no agraden al consistori: “No encaixen ni en el model de ciutat, ni en el model turístic que volem”. “És una activitat que cal controlar perquè si no estan ben regulades causen molèsties”, ha argumentat. Collboni ha recordat que els bicitaxis estan regulats en part per l’executiu espanyol i per la Generalitat, però ha subratllat que l’ajuntament “exercirà amb totes les conseqüències” el seu àmbit de competències. En aquest sentit, ha subratllat que controlaran especialment que els vehicles que circulin tinguin “totes les autoritzacions” i ha destacat que en els darrers dos anys “s’han confiscat més de 200 bicitaxis”.

“Amb la finalització de l’Estat d’Alarma i la tornada a una certa normalitat, aquest estiu es preveu una arribada de visitants major a la de l’any passat que pot anar lligada a l’augment de les activitat relacionades amb la presència de turistes a la ciutat”, resa un comunicat municipal difós aquest dissabte. Per entomar aquest possible boom, la Guàrdia Urbana farà més controls a aquests vehicles i en especial als bicitaxis.

“La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circulin d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles”, sosté. Els bicitaxis ja estan regulats a través de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles, que marca que aquest tipus de vehicles han d’estar registrats, disposar de l’assegurança corresponent i han de circular pels espais que els corresponen.

Aquest estiu, com es fa des de 2016, s’ha elaborat un decret que limita les zones de pas de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes d’ús comercial pels carrers de Ciutat Vella. Durant els mesos d’estiu aquesta tipologia de vehicles només poden desplaçar-se per dues rutes determinades que els permeten vorejar el districte sense entrar a l’interior.

Més notícies
Personal d'emergències al lloc dels fets / Sílvia Barroso
VÍDEO | Tres morts i un ferit greu en un incendi en uns baixos
Notícia: VÍDEO | Tres morts i un ferit greu en un incendi en uns baixos
Comparteix
El foc hauria estat provocat per les bateries de bicitaxis que estaven carregant durant la nit
Barcelona vol reduir ”dràsticament” el nombre de bicitaxis a la ciutat
Notícia: Barcelona vol reduir ”dràsticament” el nombre de bicitaxis a la ciutat
Comparteix
L'Ajuntament intensifica els controls als més de 2.000 vehicles que circulen per la ciutat | ''Barcelona no és Bombai'', avisa Collboni

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa