Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol reduir ”dràsticament” el nombre de bicitaxis a la ciutat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona vol reduir ”dràsticament” el nombre de bicitaxis que operen a la ciutat. Així ho ha assegurat el primer tinent d’alcadia, Jaume Collboni, que ha xifrat en 500 els vehicles que operen amb algun tipus de regulació però amb més de 2.000 els que ho fan sense cap llicència. ”Barcelona no és Bombai”, ha advertit Collboni, que ha recordat que els carrils bici han de ser per a les bicicletes i les voreres per als vianants. Collboni creu que la presència de tants bicitaxis no respecta aquests criteris ni tampoc el model turístic que vol la capital catalana. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha intensificat els controls i aquest juliol han duplicat la xifra de confiscacions registrada el mes de juny, amb 122 decomisos.

Un dels encreuaments entre la plaça Portal de la Pau i el passeig Colom ha estat escenari aquest dimecres d’un dispositiu de control de bicitaxis. Agents de la Guàrdia Urbana aturaven els vehicles per comprovar que tenien llicència, que disposaven d’assegurança i que estaven circulant per una zona permesa. És un dels punts de control que l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat per poder fer un control més exhaustiu d’aquest tipus e vehicle de mobilitat personal que ha proliferat ”en excés” a Barcelona els darrers temps, segons ha explicat Collboni. 

Un agent de la Guàrdia Urbana revisant els papers d'un bicitaxi / ACN - Elisenda Rosanas

Un agent de la Guàrdia Urbana revisant els papers d’un bicitaxi / ACN – Elisenda Rosanas

L’objectiu de l’Ajuntament, a través d’aquestes mesures i altres iniciatives que ja han començat a treballar amb els organismes pertinents, és reduir ”dràsticament” la xifra de bicitaxis que circulen cada dia per les zones més turístiques de Barcelona. La xifra màxima que vol el consistori barceloní encara no està clara i tal com ha manifestat la regidora de Mobilitat Rosa Alarcón, s’ha d’acabar d’estudiar. Actualment es calcula que n’hi ha uns 500 que operen amb permisos dins el marc normatiu però fins a 1.500 que no tenen cap tipus de llicència. 

Collboni i Alarcón coincideixen en defensar que els bicitaxis no tenen cabuda en el ”model Barcelona”, ni turístic ni de ciutat. El tinent creu que actualment el nombre elevat de bicitaxis causa perjudicis en ocupar espai públic i voreres, mentre perpetua un model allunyat del turisme de ”qualitat i respectuós” que vol implantar el govern municipal. Per Alarcón, aquesta és una activitat destinada únicament al turisme i per tant, no millora la mobilitat de la ciutadania. 

Allau de denúncies

Des del mes de gener fins al mes de juny d’enguany, s’han fet 3.767 denúncies a vehicles VMP i cicles de més de dues rodes d’ús comercial per no complir amb els requisits administratius establerts en l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles, del 2017. La majoria de les denúncies (2.844) són per circular sense estar inscrits al registre, 1.075 per estacionar fora dels espais habilitats i 1.062 per circular per la vorera. També s’han fet 2.758 denúncies més relacionades amb l’estacionament d’aquests vehicles. 

Regulació per no estar als “llimbs”

Alarcón també ha explicat que a banda de la via sancionadora, l’Ajuntament està treballat amb la DGT perquè aquest tipus de vehicles s’incloguin al codi de circulació i se superin així, ”els llimbs” que ofereix el marc legal actual. A banda, també han demanat a la Generalitat que reguli aquesta activitat econòmica. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el mussol emprenyat a agost 15, 2019 | 07:48
    el mussol emprenyat agost 15, 2019 | 07:48
    s'ha de reduir el nombre de bicitaxis, de manters,de carteristes,d'excrements de gossos,de turistes de borratxera, de venedors de drogues, d'okupes,d'assassinats etc. I els colaus passant de tot no sigui que agafin mal per treballar- Ultimament, Barcelona fa fàstic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa