Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els serveis d’emergència de Càritas Barcelona es dupliquen amb la Covid-19

Els servies d’emergència social de Càritas Diocesana de Barcelona han atès més de 3.000 llars durant el mes d’abril, el doble que l’any anterior. Les Càritas parroquials estan distribuint aliments en més de 9.500 cases. El director de l’entitat, Salvador Busquets, avisa que s’han triplicat les famílies que s’acosten per primera vegada a Càritas o que retornen després d’un període en el qual ja no necessitaven ajuda. És per això que reitera la importància d’activar l’Ingrés Mínim Vital per donar resposta a totes les persones que s’han quedat sense cap ingrés. “Si la corba de contagis de la covid-19 està decreixent, la corba de persones que estan demanant ajuda augmenta”, alerta Busquets.

Durant el mes d’abril, Càritas Diocesana de Barcelona ha atès 3.021 llars des dels seus serveis d’emergència social. Aquests serveis engloben l’acollida, acompanyament i assessoria jurídica online, la distribució d’aliments en espècie i els menjadors socials on es reparteixen pícnics, les ajudes econòmiques per comprar aliments o per cobrir el pagament d’una habitació en un pis compartit.

Així mateix, durant el mateix període, els 79 punts de distribució d’aliments gestionats per les Càritas parroquials, conjuntament amb 7 menjadors socials, han atès més de 9.500 llars.

Busquets ha indicat que les famílies que s’acosten per primera vegada a Càritas o que tornen després d’un període en el qual no han necessitat ajuda s’han multiplicat per tres. En la majoria de casos són persones que treballaven sense contracte, però també n’hi ha que encara no han cobrat l’ERTO i no tenen estalvis per tirar endavant, ha advertit.

En aquest context Càritas Diocesana de Barcelona manté el 85% dels seus projectes en funcionament, sigui presencialment o a distància, i ha reforçat tots aquells que tenen relació amb la distribució d’aliments. Només durant la setmana passada es van obrir quatre nous punts parroquials de distribució d’aliments. L’entitat s’ha vist en la necessitat de fer compres d’aliments per cobrir tota la demanda.

Ajudes econòmiques en moments d’emergència

L’entitat no només està distribuint aliments en espècie en aquests moments de màxima complexitat, sinó que també continua prestant ajudes econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies. Durant el mes d’abril, 1.073 llars han rebut algun tipus d’ajuda econòmica, 436 més que l’abril de l’any anterior. El 71% d’aquestes ajudes s’han destinat a cobrir l’alimentació, i un 38% a pagar el relloguer d’habitacions on moltes d’aquestes famílies es veuen obligades a viure per la seva precària economia, entre d’altres ajudes.

Càritas reclama que s’activi ràpidament l’Ingrés Mínim Vital i que l’encaix amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a Catalunya sigui en benefici d’ampliar aquestes ajudes a persones que fins ara no hi poden accedir, com les que es troben en situació administrativa irregular.

Més notícies

SOS veïnal pel tancament d’un centre de Càritas a Nou Barris

Notícia: SOS veïnal pel tancament d’un centre de Càritas a Nou Barris
Comparteix
L'esperança a la qual s'aferren les famílies afectades és un possible rescat de l'Ajuntament, que anuncia a aquest diari que considera l'espai "una prioritat"
Notícia: SOS veïnal pel tancament d’un centre de Càritas a Nou Barris - Mobile

Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable

Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable
Comparteix
El president de la diòcesi barcelonina ha recordat, però, que són les institucions públiques les que haurien de garantir les oportunitats dels ciutadans
Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa