Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns 70 sensesostre han mort l’últim any a Barcelona, 17 d’ells al carrer
  • CA

Almenys una setantena de persones sense llar o que han viscut molt temps al ras han mort en els últims 12 mesos a Barcelona. De totes elles, 17 van agonitzar al carrer. Com cada any, la fundació Arrels els ha retut homenatge aquest dimecres, amb un acte en què ha col·locat una seixantena de parells de sabates i 1.064 petjades dibuixades davant de la Catedral, per recordar-los i seguir alertant de les dures condicions de vida dels sensesostre i de les mancances de serveis existents a la capital per aixoplugar-los.

Arrels ha alertat de nou que “viure al carrer té un impacte directe sobre la salut de les persones”. L’entitat de referència en l’atenció i la defensa dels drets de les persones que malviuen en la indigència calcula que trobar-se en la intempèrie “comporta perdre una mitjana de més de 20 anys d’esperança de vida”.

El director de la fundació Arrels, Ferran Busquets, ha comentat a Europa Press que és impactant que la mitjana d’edat de les persones sensellar que han mort en els últims mesos es situa al voltant dels 55 anys, uns 27 anys menys que la mitjana d’edat dels barcelonins. Busquets ha detallat que tres de les persones van morir per fred, una per violència física.

“Són persones que han mort soles, sense ningú a la seva vora i sense deixar de ser conscients que la mort que ve es produirà en solitud“, ha expressat Busquets. El director ha explicat que amb les sabates al carrer han volgut simbolitzar que aquestes persones “han deixat empremta en la vida” i volen que no caigui en l’oblit.

Més notícies
El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets / Miquel Codolar / ACN
Ferran Busquets: “Si algú es queda al carrer, ara mateix a Barcelona no té cap opció de dormir a cobert”
Notícia: Ferran Busquets: “Si algú es queda al carrer, ara mateix a Barcelona no té cap opció de dormir a cobert”
Comparteix
ENTREVISTA | El director de la Fundació Arrels adverteix que "una dona que dorm al carrer pateix més por i moltíssimes més agressions que un home"
Una persona sense sostre dormint al centre de Barcelona, després de la fi del toc de queda / Jordi Play
La meitat dels sensesostre de Barcelona van venir a la ciutat a buscar feina
Notícia: La meitat dels sensesostre de Barcelona van venir a la ciutat a buscar feina
Comparteix
La majoria de persones que dorm al carrer són homes d’edat mitjana que fa quatre anys que no tenen llar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa