Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sancionen un alberg per allotjar turistes a canvi de treballar
  • CA

Un alberg de passeig de Gràcia, de l’empresa SafeStay, ha rebut una sanció pionera: allotjar turistes sense cobrar a canvi de treballar. Així ho ha avançat ‘TV3’, que també ha detallat que els turistes feien 25 hores a la setmana a canvi de tenir un llit on dormir i esmorzar. La sanció, imposada pel Departament d’Empresa i Treball, és de 43.295 euros. Algunes de les raons per les quals la multa arriba aquesta xifra és perquè els turistes no tenen permís de residència, contracte ni assegurança.

Per part seva, Ana Vázquez, que gestiona l’alberg, ha defensat en declaracions ‘TV3’ aquest model de treball. “La veritat és que estem molt contents, per les dues parts”, ha dit i ha afegit: “Per a ells és una oportunitat de conèixer Europa i a nosaltres ens facilita les feines del dia a dia.” A més, ha afegit que a l’alberg mai han estat treballant més de cinc turistes a la mateixa vegada. Aquesta multa, però, no ha fet a SafeStay canviar d’actitud. Tal com ha reconegut Vázquez al mateix mitjà, en aquests moments a l’alberg continuen treballant turistes sense cobrar. “Tenim molt clar que són voluntaris, no treballadors, i no els exigim el mateix que a la plantilla”, ha apuntat.

Inspecció de Treball es va assabentar de l’activitat fraudulenta el novembre del 2022

Inspecció de Treball a Catalunya va detectar l’activitat fraudulenta de l’alberg el novembre del 2022, quan s’hi va presentar per una altra qüestió. Quan van entrar, però, es van trobar amb quatre persones treballant quan, legalment, no podien fer-ho. SafeStay va conèixer la sanció el passat mes de setembre.

Fonts del Departament d’Empresa i Treball han indicat al mateix mitjà que aquesta multa es tracta de la primera del seu tipus. “Una conducta molt greu i totalment il·legal, que vulnera la llei sobre drets i llibertats de les persones estrangeres”, han informat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa