Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera Madrid en nombre de turistes
  • CA

Barcelona ha recuperat part del turisme massiu, però no aconsegueix arribar, de moment, als números que hi havia abans de la pandèmia. Tot i una certa recuperació, la capital catalana queda lluny dels gairebé 3,5 milions de turistes que van visitar la ciutat comtal durant l’estiu de 2019. Els 2,9 milions que han visitat la ciutat durant l’última temporada d’estiu superen àmpliament, això sí, els dels últims dos anys, marcats encara per la pandèmia.

Una de les dades més rellevants que deixa l’informe municipal és que Barcelona supera Madrid. La capital catalana ha rebut 5.438.000 pernoctacions, sent així, la destinació urbana de tot l’Estat escollida per més gent. Madrid la segueix amb prop de 4.900.000 pernoctacions i Palma a Mallorca es col·loca en tercera posició amb 3.740.000 estades.

Menys turistes, estades més llargues

El que està clar és que Barcelona encara està lluny de recuperar el turisme que rebia abans de l’esclat de la pandèmia. La ciutat rep, encara avui dia, mig milió de turistes menys que l’any 2019. L’últim any prepandèmic, Barcelona va acabar la temporada d’estiu amb 3.433.246 allotjaments en hotels de la ciutat, mentre que l’últim recompte deixa 2.918.339 de reserves.

Durant tot l’any, Barcelona ha rebut 6 milions de turistes. Aquesta xifra, doncs, confirma una evidència; la meitat del turisme s’acumula entre els mesos de juny i agost. En total, s’han comptat 20 milions de pernoctacions durant els 12 mesos de l’any i els turistes han passat, de mitjana, 5’3 nits a la ciutat.

El turisme internacional, líder

El turisme internacional encara és àmpliament majoritari a la ciutat. 8 de cada 10 turistes aproximadament prové d’altres països, malgrat que s’ha observat un augment significatiu del turisme domèstic i de proximitat, que és dels pocs que augmenta en relació amb el 2019: la ciutat ha rebut 340.000 visitants d’arreu de l’estat espanyol, segons informa l’Ajuntament.

D’altra banda, els grans països europeus i els Estats Units segueixen liderant el turisme de la ciutat. França se situa com a primer emissor internacional gràcies als 107.000 visitants que aporta, seguit del país nord-americà, amb més de 70.000 i el Regne Unit i Itàlia, que aporten 54.000 turistes cadascun.

La Rambla de Barcelona aquest agost plena de turistes / David Zorrakino / ACN
La Rambla de Barcelona és un dels espais que més turistes ha agrupat durant el mes d’Agost / ACN (David Zorrakino)

Turisme amb baix nivell adquisitiu

Tots ells han deixat una despesa de prop de 2.000 milions d’euros durant la temporada d’estiu. Així, les xifres cada cop són més bones, tot i no arribar a les que hi havia abans de la pandèmia. Fet el càlcul, la despesa prevista durant l’estada se situa en uns 86,2 euros per dia. Per fer-se una idea, l’any passat, el primer que Barcelona obria de nou les portes al turisme, l’Observatori de Turisme va comptabilitzar una despesa de només 680 milions d’euros per part dels turistes, fet que demostra un augment significatiu, però lluny d’algunes desitjos.

L’informe de l’Observatori de Turisme de Barcelona també recull el perfil de visitants que rep Barcelona, una dada que l’Ajuntament té molt en compte en el seu intent de promoure un turisme d’alt nivell. La majoria d’ells (55,1%) són menors de 34 anys i tres quartes parts (76,1%) venen per motiu d’oci, fet que indica el tipus de públic que atrau ara mateix la ciutat. L’informe també deixa altres dades, com que 6 de cada 10 visitants són homes i que només un 41,7% viatja amb la seva parella.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a setembre 30, 2022 | 10:20
    Pol setembre 30, 2022 | 10:20
    Quina rucada fer aquestes "competicions" ridícules. A més aquesta competició la guanya Madrid, ja que en tenir menys turisme massiu, els danys col·laterals d'aquesta activitat "econòmica" els hi son més reduïts. Més desconnectar i menys seguir fent "pràctiques" competitives amb "Madrid" concepte, pràctica hereva directa del franquisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa