Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Ruïna exigeix a la SAREB que entregui les claus de les seves propietats

Els inquilins de la Ruïna, un dels centres ocupats de la Bonanova, han demanat a la SAREB que “es dissolgui” i entregui les claus “de totes les seves propietats”. En un vídeo curt a les seves xarxes socials, els ocupes es reivindiquen com “la resistència anarquista al cor burgès de Barcelona” i demanen a l’Estat que “es dissolgui i entregui les armes”. En el vídeo, que graven amb la cara tapada i la veu distorsionada, també demanen la paralització immediata del desallotjament dels centres ocupats de La Ruïna i el Kubo, propietat de la SAREB.

En un comunicat, publicat hores després del vídeo, la Ruïna dona la seva versió dels fets que han passat en els últims dies. Asseguren que van rebre atacs “aïllats” fins al febrer d’aquest any, però mantenen que aquests han augmentat en les darreres setmanes. En l’escrit asseguren que hi ha “nois que s’apropen diàriament per cridar, tirar pedres i ampolles, coberts amb cascos, i animats per empreses, partits i mitjans” i critiquen la passivitat que, segons ells, tenen els Mossos d’Esquadra.

Augment de la tensió

Aquests dos centres de la Bonanova han centrat les mirades en els dies previs a la campanya electoral. Ciutadans ha dit que es manifestarà cada dimarts davant de La Ruïna per forçar un desallotjament. És més, la seva candidata, Anna Grau, va enviar una carta a la resta d’alcaldables demanant-los que hi assistissin a les manifestacions. Només Vox s’hi ha sumat. La resta de partits han fet una crida a la calma i fins i tot alguns li han demanat que no faci campanya amb aquesta situació.

D’altra banda, l’aparició de l’empresa Desokupa, estretament lligada a l’extrema dreta, ha acabat d’escalfar l’ambient. Els Mossos d’Esquadra han preparat un operatiu especial per evitar enfrontaments davant d’aquest espai i el síndic de greuges ha acusat aquesta empresa de “trencar la pau social” qui hi havia a la Bonanova. En aquest sentit, el president de l’associació de veïns del barri, Josep Maria López, ha culpat recentment els partits de dretes d’aquesta escalada. En declaracions a Betevé ha assenyalat que, malgrat li agradaria tenir equipaments pel barri en aquests dos edificis, la relació amb els ocupes sempre ha estat correcte.

Dues convocatòries aquest vespre

Els Mossos d’Esquadra estan en alerta pel que pugui passar aquesta nit. En una primera instància, Desokupa va avisar que hi aniria per desallotjar l’espai. Malgrat tot, l’empresa ha fet marxa enrere apel·lant que aviat hi haurà mesures cautelars per desallotjar El Kubo i La Ruïna. Amb tot, manté la convocatòria davant dels centres ocupats per aquest dijous a les 21 hores; una convocatòria que podria coincidir amb una altra de caràcter antifeixista convocada a Lesseps cap a les 19 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa