Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reunió entre Ajuntament, Mossos i Urbana pel conflicte del Kubo i la Ruïna
  • CA

Els Mossos d’Esquadra es reuniran amb la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament de Barcelona en les pròximes per abordar el conflicte que ha esclatat al voltant dels casals ocupats del Kubo i la Ruïna, segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts dels Mossos al TOT Barcelona. La reunió, segons detalles aquestes fonts, pretén “coordinar entre totes les institucions per treballar coordinadament aquesta situació” amb l’objectiu de “rebaixar la situació de conflicte”. Més enllà de rebaixar la tensió als carrers, la idea és “garantir la seguretat del veïnat a la zona”.

La situació s’ha complicat amb el pas de les setmanes. Ciutadans hi ha anat cada dimarts en unes concentracions a les quals darrerament s’ha unit també Vox. La seva presència ha despertat altres mobilitzacions d’entitats de suport als espais ocupats, totes elles pacífiques fins ara. Malgrat tot, en les darreres hores, Desokupa, un col·lectiu afí a la ultradreta, ja ha avisat que desallotjaran l’espai de forma unilateral aquest dijous. Unes declaracions que han despertat reaccions de tota mena i que els mateixos Mossos d’Esquadra ja han avisat que no ho permetran.

Dispositiu per aturar Desokupa

Tal com detallen fonts dels Mossos, la policia ja han establert “un dispositiu policial permanent” a la zona de la Bonanova per intentar pal·liar els problemes de convivència. Aquest dispositiu està conformat per agents uniformats i d’altres de paisà que circulen pels carrers del barri del districte de Sarrià-Sant Gervasi i ja va començar a aplicar-se diumenge passat. Mentrestant, i davant l’amenaça de Desokupa, la policia catalana ja ha deixat clar que “una desocupació es fa amb mandat judicial i la fa la policia“.

Malgrat les crítiques de part de l’oposició, l’Ajuntament manté que els edificis del Kubo i la Ruïna no es poden desallotjar perquè encara falta l’ordre judicial d’un dels dos edificis. La situació ha portat cua durant els darrers anys -Valents, per exemple, va anar a enfrontar-se a les persones que hi ha en aquests edificis–, però en època electoral s’han incrementat les protestes. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra asseguren que “és un conflicte que es cronifica i que, per tant, l’abordem amb una acció continua fins que no es resolguin aquests conflictes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a maig 09, 2023 | 14:12
    FRAN BCN maig 09, 2023 | 14:12
    La.policia.mai fa res, pel rollo jutges, legalitat i el bonisme imperant. La gent desesperada requereix els serveis de Desokupa quan ha exhaurit tots els canals legals. No siguem hipocrites, hi ha molta gent amb una cara què espanta, vulnerables pocs, això és un tòpic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa