Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desokupa no intervindrà al ‘Kubo’ aquest dijous segons els Mossos

El fundador de Desokupa, Daniel Esteve, fa dies que fa gala a través de les seves xarxes socials que intervindrà amb la seva empresa -especialitzada en desocupacions- als dos recintes ocupats de la Bonanova, que ja fa dies que s’ha convertit en un caldo de cultiu de confrontacions entre partits polítics com Ciutadans i Valents i els okupes que actualment es troben en aquests espais. Arran de les declaracions del responsable de Desokupa, fonts dels Mossos d’Esquadra asseguren que no deixaran que actuïn segons ha avançat el Periódico i confirmen fonts dels Mossos. “Una desocupació es fa amb mandat judicial i la fa la policia”, afirmen amb contundència des de la policia catalana.

‘El Kubo’ i ‘La Ruïna’ són dos espais ocupats que fa anys que es troben en aquesta situació. En aquest període no han estat especialment font de conflictes, fins que, a mesura que s’acosten les eleccions municipals del 28M han adquirit molt més pes. “És un conflicte que es cronifica i que, per tant, l’abordem amb una acció continua fins que no es resolguin aquests conflictes”, explica la portaveu dels Mossos.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, ja han establert “un dispositiu policial permanent” a la zona de la Bonanova per intentar pal·liar els problemes de convivència que s’estan vivint aquests dies entre els veïns del barri. Aquest dispositiu està conformat per agents uniformats i d’altres de paisà que circulen pels carrers del barri del districte de Sarrià-Sant Gervasi i ja va començar a aplicar-se diumenge passat. Ara, però, sls Mossos d’Esquadra també es coordinaran amb tots els operadors de referència com ara la Fiscalia, l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana.

Tancat l’accés a la Bonanova

Els Mossos d’Esquadra preparen un dispositiu de màxima seguretat davant les protestes convocades el pròxim dijous a la plaça Bonanova, ja que, com a reacció a la convocatòria d’Esteve i Desokupa, els col·lectius dels dos espais han contraprogramat amb una altra convocatòria. Tot i que cap d’aquestes dues convocatòries han estat notificades oficialment, la policia catalana garantirà el dret a manifestació de la gent que vulgui assistir-hi, però no podran entrar dins la plaça per evitar que es produeixi un enfrontament entre les dues parts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Annibal a maig 08, 2023 | 22:45
    Annibal maig 08, 2023 | 22:45
    Això va pels polítics, jutges i policies. Tolereu l'ocupació i protegiu els ocupes de cases i pisos. Si no canvieu els ciutadans buscaran la solució al problema pel seu compte. No us agradarà perquè passa per la ocupació de les vostres propietats. El karma que genereu té aquestes coses. El que fas et torna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa